Lideratge a Unides Podem

Yolanda Díaz admet que es va quedar de pedra amb l’oferiment de Pablo Iglesias

  • La ministra de Treball resta importància al fet que vagi a ostentar la Vicepresidència Tercera, i no la Segona

  • A ella no la «trobaran mai discutint per llocs», afirma la política gallega

Yolanda Díaz admet que es va quedar de pedra amb l’oferiment de Pablo Iglesias
1
Es llegeix en minuts

La ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha reconegut que la va sorprendre l’oferiment de l’encara vicepresident segon, Pablo Iglesias, al proposar-la com a futura candidata d’Unides Podem a les pròximes eleccions generals, si bé ha deixat clar que està «completament abocada» en la seva actual tasca dins del Govern de coalició. «Sincerament sí, clar que sí», ha indicat en declaracions als mitjans de comunicació al Congrés quan li han preguntat si «es va quedar de pedra» quan Iglesias va fer públic que proposava el seu perfil per al futur lideratge d’Unides Podem, una vegada que serà el candidat d’aquest espai polític a les eleccions de la Comunitat de Madrid.

Sobre les negociacions amb el PSOE per remodelar l’Executiu de coalició i l’acord perquè fos vicepresidenta tercera i no segona com ostenta ara Iglesias, Díaz ha deixat clar que tothom sap que la seva tasca al capdavant del Ministeri de Treball és «el que més li agrada en la vida» i que a ella no la «trobaran mai discutint per llocs».

Per tant, ha recalcat que ara està centrada en la seva tasca al capdavant del Ministeri, si bé ha destacat que ser vicepresidenta d’Espanya és «un honor».

Vivenda i laboral

Moments abans de participar en la comissió de Treball de la Cambra Baixa, Díaz s’ha mostrat convençuda que hi haurà acord al si de l’Executiu sobre la nova Llei de Vivenda i la regulació del preu del lloguer.

Notícies relacionades

En aquest sentit, la ministra de Treball ha assegurat que el Govern vol abordar la situació de l’atur, que és el primer problema del país, i també les dificultats d’accés a la vivenda, que és un dret constitucional.

Per tant, ha reiterat que hi haurà finalment acord al si de la coalició i que «no es tracta de cedir», en al·lusió a les divergències entre Unides Podem i PSOE sobre com articular la futura normativa.