Acte de la precampanya autonòmica

Iglesias avisa el PSOE: «Guanyarem el debat dels lloguers»

  • El vicepresident segon i candidat de Podem a Madrid es compromet a «aixecar les alfombres» si governa i insisteix que Ayuso pot acabar a la presó per la seva política immobiliària

Pablo Iglesias dejará el Gobierno para disputar la presidencia de Madrid a Ayuso

Pablo Iglesias dejará el Gobierno para disputar la presidencia de Madrid a Ayuso

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

Pablo Iglesias vol col·locar el lloguer al centre de l’agenda. En plena precampanya per a les eleccions madrilenyes del 4 de maig, a les quals es presenta com a candidat d’Unides Podem, i en plena disputa amb el PSOE dins de la coalició del Govern sobre la futura llei de vivenda, l’encara vicepresident segon ha avisat aquest diumenge: «Guanyarem el debat dels lloguers». 

Durant un acte del seu partit sobre les polítiques immobiliàries, Iglesias s’ha mostrat segur que la pugna amb els socialistes en aquest terreny, que a Unides Podem li permet connectar amb l’electorat jove, només pot acabar amb una norma que reculli els postulats del seu partit. El PSOE, de moment, només contempla bonificacions i beneficis fiscals per als propietaris que abaixin els preus dels lloguers. Però els morats insisteixen que la llei ha d’incloure límits, i aquí s’agafen al pacte de coalició, que es compromet a frenar les «pujades abusives».

La «correlació» de forces en el Congrés

Notícies relacionades

«El que es pacta és llei i s’ha de complir. No només perquè tinguem raó, sinó perquè hi ha una correlació parlamentària que farà que guanyem aquest debat», ha afirmat el vicepresident segon, que deixarà el seu actual lloc en el Govern en una data encara indeterminada, abans que comenci formalment la campanya madrilenya. Aquest és un altre dels arguments que impulsen Iglesias a concloure que la llei recollirà el que defensa el seu partit: el bloc progressista que va permetre la investidura de Pedro Sánchez també defensa que s’aprovin límits als preus. 

Iglesias, finalment, s’ha aturat en Isabel Díaz Ayuso, la candidata del PP i presidenta de la Comunitat de Madrid. Divendres passat, el líder de Podem va considerar «més que probable» que el seu rival a les urnes acabi a la presó. Però no va concretar a quines conductes es referia. Aquest diumenge, en canvi, ha dit: «Ayuso és una presidenta en desobediència davant la Justícia, perquè es nega a acatar la sentència que l’obliga a recuperar per al públic les 3000 vivendes socials que van malvendre al fons voltor Azora-Goldman Sachs. Per això estan tan nerviosos. Saben que, si nosaltres governem a la comunitat, aixecarem les alfombres i és més que probable que la senyora Ayuso acabi imputada o a la presó».