Negociació per a un Govern

El preacord ERC-CUP arriba a l’aprovació dels pressupostos

  • Aragonès promet sotmetre’s a una moció de confiança a mitja legislatura si és investit

El candidato a la presidencia de la Generalitat por ERC, Pere Aragonès, durante su intervención en el acto de celebración del 90 aniversario de la fundación del partido republicano

El candidato a la presidencia de la Generalitat por ERC, Pere Aragonès, durante su intervención en el acto de celebración del 90 aniversario de la fundación del partido republicano / ERC Marc Puig

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Aquest dilluns el vicepresident en funcions del Govern, i candidat a la presidència, Pere Aragonès, ha detallat alguns detalls del pacte arribat diumenge amb la CUP per obtenir el seu recolzament en la sessió d’investidura que s’iniciarà divendres que ve. Segons detalla en un article publicat al diari ‘Ara’, el preacord, que han de sancionar les bases anticapitalistes, assoleix l’aprovació els pressupostos «sempre que es compleixi el pactat», va aclarir la CUP a aquest diari, amb referència a les partides, per exemple a Salut, que inclou el text acordat.

Aragonès ja va afirmar en la campanya la seva intenció d’obtenir acords d’investidura que es vinculessin amb un recolzament a uns pressupostos que, atesa la situació pandèmica, semblen imprescindibles.

A més, ERC-CUP van acordar que Aragonès, si és investit com a president, se sotmetrà a una «moció de confiança a mitja legislatura» a fi de retre comptes als seus socis de la gestió del Govern i «renovar l’acord».

Notícies relacionades

Segons Aragonès, la qüestió de confiança «assegura la investidura i l’aprovació dels pressupostos, dotant el nou Govern d’una estabilitat totalment necessària», però «sobretot actua com a garantia de treballar a partir d’uns objectius compartits».

El calendari, a més, propicia que aquesta moció d’aquí a dos anys coincideixi, més o menys, amb la fi de la legislatura al Congrés dels Diputats. Moment de valorar com ha anat la negociació amb l’Estat i, si els beneficis són abundants, l’escenari ideal per comunicar el desenvolupament següent del full de ruta. Sempre amb el text de l’acord ERC-CUP present, pel qual les dues parts es comprometen «a preparar les condicions necessàries per fer un nou embat democràtic, preferentment en forma de referèndum».