Investidura

Illa traslladarà dimecres a Borràs que continua optant a la presidència de la Generalitat

  • El PSC creu que si governa Aragonès Catalunya «estarà en mans de les assemblees de la CUP i de Waterloo»

Illa traslladarà dimecres a Borràs que continua optant a la presidència de la Generalitat
1
Es llegeix en minuts
Daniel G. Sastre
Daniel G. Sastre

Periodista

Especialista en política catalana i espanyola

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha citat Salvador Illa per a dimecres al migdia en la ronda de contactes que obrirà per decidir qui proposa com a pròxim president de la Generalitat. Malgrat que els independentistes estan ultimant un pacte perquè Pere Aragonès lideri el Govern, i de fet ERC i la CUP ja han arribat a un preacord, el candidat socialista «continua optant a la presidència, i així ho traslladarà a Borràs».

És el que ha dit la vice primera secretària del PSC, Eva Granados, aquest dilluns. Ha afegit que el partit coneix «quines són les regles del joc», i que «si Aragonès té més recolzaments que Illa haurà de ser ell el candidat» a president.

De moment, Illa compta amb els 33 vots del seu partit, els mateixos que el candidat d’ERC. Si les bases de la CUP aproven dimecres el preacord del seu partit amb ERC, Aragonès tindrà el recolzament de 42 diputats, a l’espera del resultat de la negociació amb JxCat.

Notícies relacionades

Malgrat que defensen les opcions d’Illa, els socialistes se centren també a censurar Aragonès i aquest preacord entre ERC i la CUP. «Tenim el Parlament més d’esquerres de la història, i veiem que ERC està disposada a arribar a la presidència a qualsevol preu. Està donant les claus a dos partits antisistema: la CUP, que no creu en Europa, i Junts, que fa política des de la confrontació. Sembla que el país estarà en mans de les assemblees de la CUP i de Waterloo. Aquest acord no dona resposta a cap dels reptes que tenim plantejats com a societat», ha dit Granados.

La vice primera secretària del PSC ha assegurat que «Catalunya va votar canvi» en les eleccions del 14 de febrer, i que, en canvi, ERC «pacta tres quarts del mateix». «L’any que ve farà deu anys que ERC opta per pactar amb la dreta catalana. Ni el 3%, ni les insinuacions de falta de nitidesa els han fet canviar d’opinió. Van votar Borràs, de qui van dir que no serviria com a candidata d’ERC, com a presidenta del Parlament. Nosaltres estem preparats per presentar divendres una alternativa de Govern. I d’això anirà la intervenció d’Illa», ha afegit.