Tensió a l’Executiu

Iglesias, sobre el pacte de la vivenda: «El que es firma es compleix»

«Un Govern no és d’esquerres quan incompleix els compromisos d’esquerres firmats davant la ciutadania», diu

1
Es llegeix en minuts

El vicepresident segon de Drets Socials i Agenda 2030, Pablo Iglesias, ha advertit que el pacte sobre vivenda al si del Govern de coalició s’ha de complir i no permetrà la falta de respecte als ciutadans: «El que es firma es compleix».

Durant la firma de l’acord sobre el Pla de Xoc de la Dependència, a la Taula de Diàleg Social, al costat de sindicats i empresaris, Iglesias ha afirmat que «un Govern no és d’esquerres quan incompleix els compromisos d’esquerres firmats davant la ciutadania».

«Ara que es parla dels compromisos en vivenda vull ser cristal·lí, quan es firma un acord de Govern, l’acord s’ha de complir, perquè no complir un acord de Govern que es va firmar davant els ciutadans és faltar al respecte als ciutadans; Unides Podem no consentirà que es falti el respecte».

Iglesias ha insistit que es va firmar «un acord per regular els preus dels lloguers».

Notícies relacionades

«Hi ha dues raons fonamentals perquè aquest acord es compleixi: respectar la gent que ens va veure firmar aquest acord en públic i, segon, és una necessitat perquè és indecent que hi hagi famílies espanyoles que hagin de suportar com el 60% o 70% dels seus ingressos es destinin a pagar els lloguers», ha dit. Per al vicepresident segon, «la llibertat en una societat democràtica no és la llibertat d’imposar lloguers abusius, no hi ha llibertat si una família no pot accedir a una vivenda digna, i dir això és tancar files amb un principi constitucional».

«La vivenda no és només un bé de mercat, és un dret, i el que es firma es compleix», ha conclòs.