Al Congrés

Iglesias arremet contra l’eslògan del PP ‘comunisme o llibertat’

  • El vicepresident pregunta a García Egea si als trànsfugues de Cs a Múrcia els van pagar amb els seus diners o amb el d’un constructor

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Els primers 45 minuts de la sessió de control al Govern han girat, gairebé exclusivament, entorn de la frenètica successió de moviments polítics viscuts l’última setmana. Una de les intervencions més esperades era la del vicepresident segon i ara candidat d’Unides Podem a les eleccions madrilenyes del 4 de maig, Pablo Iglesias. El líder dels morats ha carregat contra l’eslògan del PP enarborat per Isabel Díaz Ayuso: ‘Comunisme o llibertat’. «El projecte polític de vostès i dels seus socis d’extrema dreta és destruir la llibertat».

Davant la fal·làcia presentada pels conservadors, contraposant una teoria política a un dret fonamental com és el de la llibertat, el vicepresident segon ha acusat els populars de considerar que la llibertat és que un «petit grup de privilegiats incompleixin les normes» i no de defensar la sanitat i l’educació pública o una baixada dels preus del lloguer.

Notícies relacionades

Iglesias, a més, ha recordat al grup del PP que durant la Guerra Civil «els comunistes es van jugar la vida i la llibertat per portar la democràcia a aquest país». Tot seguit, ha assenyalat que Aliança Popular, el partit del qual prové el PP, va ser fundat per nou ministres pertanyents a la dictadura de Franco. «Vostès no els arriben a la sola de les sabates als comunistes espanyols», li ha etzibat al secretari general dels conservadors, Teodoro García Egea.

El secretari general de Podem també ha arremès contra el PP pel terratrèmol ocorregut a Múrcia durant els últims dies. A la pregunta de García Egea sobre en què ha utilitzat el seu temps en el Govern, Iglesias ha respost que els populars l’han utilitzat per «comprar diputats de Cs». «¿Com ha aconseguit la pasta, l’ha posat a vostè o l’hi ha donat algun constructor?», li ha preguntat.