Per l’actitud de Cs

Ayuso assegura que va tenir el recolzament de Casado per a l’avanç electoral a Madrid

Ayuso assegura que va tenir el recolzament de Casado per a l’avanç electoral a Madrid
2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

La convocatòria d’unes eleccions anticipades a Madrid va agafar moltes persones per sorpresa. No obstant, segons ha assegurat Isabel Díaz Ayuso, Pablo Casado no en va ser un. La presidenta de la Comunitat de Madrid ha explicat que va mantenir una conversa dimarts a la nit amb el líder del PP, en què van acordar dissoldre l’Assemblea autonòmica davant els rumors d’una moció de censura a Múrcia contra el president popular, Fernando López Miras, per evitar una iniciativa similar a Madrid.

«Vist que això va ser així, jo afortunadament sí que vaig tenir el seu suport [el de Casado] i la seva confiança per fer aquest pas, que és molt dur i és molt difícil, perquè al final el més important és arribar al poder i jo ja ho tinc. Ja soc el que no hauria ni somiat», ha remarcat Díaz Ayuso aquest dijous en una entrevista a esRadio.

Uns minuts més tard, a Onda Cero, la presidenta de Madrid ha assenyalat que va estar parlant amb Casado «la nit abans» i que, analitzant les circumstàncies de Múrcia, van decidir dissoldre l’Assemblea i convocar eleccions. «Si no hagués fet res i això hagués succeït, hauria entregat Madrid a polítiques nefastes i que no necessita la comunitat», ha sentenciat. A més, ha dit que «tard o d’hora» el PSOE i Cs s’haurien aliat i haurien presentat una moció de censura. «Era de calaix que em passaria», ha assegurat, després d’esmentar els problemes d’entesa amb el seu exvicepresident, Ignacio Aguado.

Sense noves incorporacions

Notícies relacionades

No obstant, cal veure que la dissolució de l’Assemblea, publicada aquesta mitjanit al Butlletí Oficial de la Comunitat de Madrid (BOCM) tingui validesa després que la Mesa de la Cambra autonòmica acceptés, dimecres passat, a tràmit les mocions de censura presentades pel PSOE i Més Madrid. Referent a això, Ayuso ha afirmat que no espera «en absolut» que aquestes dues iniciatives prosperin. «Estic ben documentada. Tinc un bon equip jurídic. Si no fos correcte el que he fet jo, això significaria que cap president, ni aquí ni fora, podria dissoldre unes cambres i convocar eleccions», ha afirmat en una entrevista a la COPE.

«El que és legal i correcte és el que he fet jo», ha insistit, després d’acusar PSOE i Ciutadans d’«anar contra la llei donant el vistiplau» a aquestes dues mocions. Així, la dirigent madrilenya s’ha posat ja en mode campanya electoral i ha deixat clar que després de les eleccions vol «governar sola» i que buscarà la majoria «absoluta». Fins aleshores, segons ha explicat, no farà nous nomenaments per substituir els consellers de Ciutadans que va cessar dimecres passat.