Puigdemont anuncia un recurs davant el TJUE per impedir l’aixecament de la seva immunitat

1
Es llegeix en minuts
Silvia Martinez
Silvia Martinez

Periodista

ver +

Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí recorreran la decisió del Parlament Europeu de retirar-los la immunitat davant el Tribunal de Justícia de la Unió Europea, perquè «és l’únic que pot restaurar el mal que s’ha fet a la democràcia europea», ha valorat després de l’anunci del vot en ple que ha confirmat la retirada del privilegi per 400 vots a favor, 248 en contra i 45 abstencions.

«Avui és un dia trist per al Parlament Europeu. Hem perdut la nostra immunitat, però el Parlament Europeu ha perdut més. Aquest és un cas de persecució política», ha denunciat l’expresident de la Generalitat, que també ha anunciat que demanaran mesures cautelars per frenar la retirada del privilegi mentre es resol el cas, tot i que és conscient de les poques possibilitats que prosperi, ja que normalment no s’admeten.

Notícies relacionades

«Sempre havíem dit que era impossible, molt difícil, guanyar aquesta votació», però «si hi ha sorpresa és positiva, perquè el nivell de rebuig que ha tingut aquest suplicatori és excepcional», ha celebrat per la seva banda Toni Comín, que ha destacat que el 42% dels vots emesos «no han volgut donar el seu suport a aquest suplicatori» i han optat pel no o l’abstenció. «Tot i que hem perdut la votació, hi ha una certa victòria política per haver posat el conflicte català al centre d’aquest Parlament», ha insistit.

Per la seva banda, Clara Ponsatí ha remarcat que el resultat demostra que hi ha molts membres al Parlament Europeu que «tenen dubtes», però «hi haurà temps en el futur perquè s’ho pensin, perquè recorrerem la decisió davant el TJUE». Ponsatí, contra qui pesa una euroordre per sedició, ha denunciat les irregularitats durant tot el procediment, incloent-hi el fet que la comissió d’assumptes jurídics votés un informe, tot i que després es va corregir, que incloïa un càrrec que no està inclòs en la seva ordre europea de detenció i entrega, la malversació.