L’Eurocambra els retira la immunitat

Junqueras, a Puigdemont, Comín i Ponsatí: «No esteu sols. Guanyarem la injustícia»

puigdemontok

puigdemontok

1
Es llegeix en minuts

La notícia de la decisió del Parlament Europeu de retirar la immunitat a Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí, una decisió que reobre el litigi judicial de l’euroordre i extradició a Espanya dels tres dirigents independentistes, ha suscitat una cadena de reaccions. Una de les primeres, la del líder d’ERC, Oriol Junqueras, que no parla amb l’expresident des del 29 de gener. En un missatge a Twitter, Junqueras ha expressat el seu suport als tres eurodiputats: «No esteu sols en aquesta batalla judicial. Seguim i guanyarem la injustícia».

Notícies relacionades

També l’expresident Quim Torra s’ha pronunciat via Twitter i ha carregat contra la decisió i per extensió contra el Parlament Europeu i contra Espanya: «L’Europa dels pobles no hauria pres la decisió de menysprear el vot d’un milió de catalans. L’Europa d’arrels humanistes, tampoc. Però Espanya ho farà TOT contra l’independentisme». «Més que mai al vostre costat», afegeix.

A l’extrem contrari, Carlos Carrizosa (Cs), s’ha felicitat per l’«importantíssim pas» fet per l’Eurocambra per «desmuntar la farsa del separatisme a Europa». «Ni Puigdemont ni ningú està per sobre de la llei», afegeix el diputat taronja, que considera que és un «gran dia per als demòcrates» i que el treball de Cs «dona els seus fruits». «Els escapats respondran davant la justícia».