LA NOVA LEGISLATURA

El PSC veu ERC i JxCat «presoners» de la CUP

  • «No hi pot haver un Govern amb un partit que no condemna la violència», diu

  • Els socialistes rebutgen donar suport extern a un Govern d’ERC i comuns

1
Es llegeix en minuts
Daniel G. Sastre
Daniel G. Sastre

Periodista

Especialista en política catalana i espanyola

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El PSC continua mirant des de la barrera la negociació dels partits independentistes per formar un nou Govern, amb l’esperança que les manifestes divergències entre ERC, JxCat i la CUP donin una oportunitat a Salvador Illa, com a guanyador de les eleccions, d’intentar una alternativa. La vice primera secretària dels socialistes, Eva Granados, ha burxat aquest dilluns en aquestes diferències a l’acusar ERC i JxCat de ser «presoners de la CUP», un partit «que no condemna la violència».

Ho ha dit en referència als aldarulls que s’han produït en les últimes setmanes a Catalunya després de l’empresonament del raper Pablo Hasél. Sobretot després que, dissabte, l’intent de calar foc a un furgó de la Guàrdia Urbana hagi merescut la condemna gairebé unànime dels partits polítics i de les entitats econòmiques.

Condemna explícita

Notícies relacionades

Segons el PSC, «no hi pot haver un Govern amb un partit que no condemna la violència». «Les propostes de la CUP estan fora de lloc», ha insistit Granados sobre la voluntat dels anticapitalistes de promoure una moratòria en l’ús de bales de foam per part dels Mossos d’Esquadra i altres iniciatives que està negociant amb ERC. «Esperem una condemna explícita de la violència. Catalunya necessita un Govern fort i estable que requereix garantir la llibertat de tothom, no treure capacitat als Mossos. La negociació del nou Govern hauria d’estar tractant sobre la gestió de la pandèmia i la reconstrucció», ha afegit.

Els socialistes també han rebutjat una proposta llançada en els últims dies per En Comú Podem, en el sentit que el PSC hauria de donar suport parlamentari a un Govern format per ERC i els comuns. El PSC insisteix que el nou Executiu l’hauria de presidir Illa, com a candidat més votat. «Jéssica Albiach ens demana un acte de generositat, però l’acte de generositat i reconeixement seria el d’ERC cap al PSC. L’aritmètica ens diu que si abandonem la lògica sobiranista i entrem en una d’esquerres, el que ha volgut la ciutadania és que la presidència l’ostenti Salvador Illa, no Pere Aragonès», ha dit Granados.