Després de la crema d’un furgó de la Guàrdia Urbana

Sàmper rebutja negociar la dissolució dels antiavalots per formar Govern

  • El conseller d’Interior s’obre a revisar el model d’ordre públic, però defensa que l’ha de mantenir una unitat policial

1
Es llegeix en minuts

Aquest diumenge el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, s’ha oposat a la dissolució de la Brigada Mòbil (Brimo), la unitat antiavalots dels Mossos d’Esquadra, com exigeix la CUP per formar part del Govern. «Per a mi, personalment, no [és negociable]», ha afirmat el polític de Junts en una entrevista a Catalunya Ràdio. Sàmper, així, s’ha mostrat obert a repensar el model d’ordre públic de Catalunya, però amb el límit que hi ha d’haver una unitat policial encarregat de mantenir-lo.

«Tot és revisable, l’advocacia, la medicina, el periodisme. Tot és revisable amb la intenció de millorar, i els primers que tenen aquesta voluntat són la mateixa policia, el mateix cos dels Mossos d’Esquadra. Això es pot treballar en el marc de la legislatura del Parlament que quedi constituït la setmana que ve o d’aquí a dues setmanes. Una altra cosa és demandar que no hi hagi ordre públic, perquè penso que no seria fer-li cap favor a la ciutadania», ha dit. 

El conseller ha assegurat que Catalunya viu moments de «dificultat extrema» pels incidents registrats després de la manifestacions de recolzament al raper Pablo Hasél, en els quals s’ha registrat una «violència desbocada i inaudita». Per això, ha reclamat «pau, tranquil·litat i deixar que la policia faci la seva feina», amb referència a la pressió que estan suposant les negociacions entre els partits independentistes per formar el nou Govern.

Notícies relacionades

Sampèr ha advertit que «és previsible» que els aldarulls continuïn i ha apuntat que la violència que s’està registrant des de fa dues setmanes és obra d’una minoria. «Pràcticament la totalitat de les persones que participen en les manifestacions són pacífiques, però en tenim 150 o 200 amb voluntat de fer mal i a aquestes se sumen els que volen fer pillatge», ha afirmat. 

Un total de 14 persones van ser detingudes ahir a la nit a Barcelona en els greus disturbis registrats al terme de la manifestació, amb botigues saquejades, oficines bancàries vandalitzades, danys en un hotel i fins i tot un atac a una comissaria de la Guàrdia Urbana a la Rambla i l’incendi d’una furgoneta aparcada a l’exterior. Sàmper ha confirmat que un dels detinguts està vinculat amb aquest incident.