El PSC proposa que Eva Granados presideixi el Parlament

  • Illa demana que «una dona d’esquerres» lideri la Cambra després de les eleccions

1
Es llegeix en minuts
Daniel G. Sastre
Daniel G. Sastre

Periodista

Especialista en política catalana i espanyola

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Salvador Illa ha anunciat aquest dijous que el PSC proposarà Eva Granados, viceprimera secretària del partit i número dos de la llista socialista en les últimes eleccions catalanes, com a pròxima presidenta del Parlament.

«És raonable que el partit que ha guanyat les eleccions presideixi la Cambra», ha dit el candidat del PSC a la investidura. La proposta arriba en un moment en què la presidència del Parlament està en joc en les negociacions pel nou Govern que han establert els grups independentistes, ERC, JxCat i la CUP.

Notícies relacionades

De fet, Illa s’ha referit a aquestes converses durant la primera trobada amb el nou grup parlamentari socialista, que a partir d’ara tindrà 33 diputats. «Quin contrast amb algunes propostes que estem veient, i que volen enrocar Catalunya», ha dit sobre Granados.

El candidat del PSC ha emmarcat la proposta, que sembla que té poques possibilitats de prosperar si les negociacions dels independentistes arriben a bon port, en la necessitat que «una dona d’esquerres» presideixi la Cambra i ajudi a «obrir el nou temps polític» que, segons el seu parer, ha ofert el resultat electoral.