Manifestació a Barcelona

Les protestes per Pablo Hasél decauen en la vuitena nit

  • La concentració de plaça Letamendi reuneix a penes 200 persones

1
Es llegeix en minuts
Daniel G. Sastre
Daniel G. Sastre

Periodista

Especialista en política catalana i espanyola

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La vuitena nit consecutiva de protestes per l’empresonament de Pablo Hasél va acabar a Barcelona de nou amb contenidors bolcats i enfrontaments entre els manifestants i els Mossos d’Esquadra. No obstant, van ser de menor importància que en jornades anteriors, sobretot perquè la concentració principal, la de la plaça de Letamendi, no va superar les 200 persones.

Després que tres rapers improvisessin un concert, van deixar el micro obert perquè qui volgués es pogués expressar. Una jove –gairebé tots els manifestants eren molt joves– ho va aprofitar per criticar els saquejos. «Que no es relacioni aquest moviment amb trencar unes botigues o amb el que va passar al Palau de la Música», va dir. Els aplaudiments van ser molt majoritaris.

Cop d’ampolla a un periodista

Notícies relacionades

La concentració es va moure per l’Eixample amb la intenció, segons alguns assistents, d’acostar-se a la contramanifestació convocada per ultres a la plaça d’Artós, que va congregar molt poques persones. Però els Mossos d’Esquadra van tallar el pas primer al carrer d’Urgell i després al carrer de Casanova, on hi va haver l’única càrrega de la nit. Un petit grup de violents van bolcar un contenidor de vidre i es va aprovisionar amb ampolles que van llançar a la policia. Una d’aquestes va tocar un periodista –hi va haver tota l’estona tants informadors com manifestants–, que es va aixecar pel seu propi peu. Les càrregues van provocar la desbandada dels assistents a la concentració.

Durant la protesta es van corejar consignes demanant la llibertat de Hasél, dels presos del procés i contra la monarquia. Després de les carreres per l’Eixample, els manifestants van intentar reagrupar-se sense èxit a la plaça de Catalunya i la marxa es va dissoldre.

Temes:

Pablo Hasél