En l’intent de cop d’Estat

El rei Joan Carles elogia el paper del general Juste per frenar el 23-F

  • En una conversa amb el diari ‘El Mundo’, assegura que la intervenció del militar va ser decisiva perquè el general Alfonso Armada «no entrés a la Zarzuela i fes creure la resta dels implicats que jo estava implicat en el cop»

El rei Joan Carles elogia el paper del general Juste per frenar el 23-F
1
Es llegeix en minuts

El rei Joan Carles lloa, en una conversa amb ‘El Mundo’ que el diari publica avui, l’actuació del general José Juste perquè no prosperés el cop d’Estat del 23 de febrer de 1981, quan era cap de la División Acorazada Brunete.

Segons ha dit Joan Carles al diari ‘El Mundo’, «va ser el general Juste qui realment va fer que [Alfonso] Armada no entrés a la Zarzuela i fes creure a la resta dels implicats que jo estava implicat en el cop. A més, va ordenar a la División Acorazada Brunete que es mantingués a les seves casernes i no sortís a prendre els carrers de Madrid».

«Vaig rebre una trucada de Juste, que em deia: ‘Majestat, soc el general Juste. Si no li importa voldria fer-li una pregunta. ¿Està amb vos el general Armada?’ Li vaig dir que no. ’Doncs si us diu que vol anar, sisplau no el rebeu’, afegeix el rei emèrit en la seva conversa amb ‘El Mundo’, que no informa de quan li va fer aquestes declaracions per al reportatge.

El diari destaca d’aquesta manera l’«actuació decisiva» del general Juste per aturar el cop d’Estat. 

Notícies relacionades

El 40 aniversari del 23-F, a Joan Carles, de 83 anys, se’l continua considerant una peça decisiva perquè l’intent colpista no prosperés pel missatge televisat que la va neutralitzar set hores després de l’entrada d’Antonio Tejero a l’hemicicle amb la pistola a la mà. 

Fa una dècada, encara com a rei, Joan Carles I va acudir al Congrés a l’acte del 30è aniversari del triomf de la democràcia sobre l’aldarull militar, però ara el viurà a Abu Dhabi després que Felip VI i el Govern donessin llum verda a la seva expatriació fa sis mesos per l’erosió que han causat a la Corona els seus comportaments personals. EFE