Disturbis a Catalunya per Hasél

Cs denunciarà Interior per prevaricació al «no defensar» els Mossos

Acusa el Govern de defensar manifestants que apliquen «extrema violència» abans que els agents, que són servidors públics

1
Es llegeix en minuts

Ciutadans denunciarà davant la Fiscalia la Conselleria d’Interior de la Generalitat per prevaricació «per la no defensa» dels Mossos d’Esquadra, als quals han posat, segons el parer de Cs, «als peus dels cavalls» arran dels disturbis generats a Catalunya durant les protestes en suport a Pablo Hasél. Així ho ha anunciat aquest divendres el diputat taronja Nacho Martín Blanco. Els mateixos Mossos a través dels seus sindicats han expressat el seu malestar per no sentir-se defensats pel Govern.

Ciutadans considera que és «el món al revés» que des del Govern d’Espanya i forces que componen el Govern com ERC i Junts es defensi abans «els que es fan dir manifestants però que apliquen violència extrema, com delinqüents», en comptes dels agents de policia que «són servidors públics que vetllen per protegir els drets i llibertats de la ciutadania». Martín Blanco ha destacat el rebuig de la seva formació «a la creació d’un clima ideològic sobre la violència extrema als carrers que qüestiona no els vàndals sinó l’acció dels Mossos».

Notícies relacionades

En aquest sentit, ha criticat els que, en comptes de condemnar «la violència extrema» al carrer i «en nom de la llibertat d’expressió», diuen que els agents «es podrien haver extralimitat», amb referència al comunicat emès aquest dijous per Junts. «És inadmissible, però nosaltres farem tot el que calgui per donar suport als Mossos i agents que han patit violència», ha afegit sobre la denúncia que presentaran aquest dilluns a la fiscalia.

Pel diputat de Cs, «és d’una enorme irresponsabilitat que hi hagi partits polítics que en comptes de defensar els que protegeixen com a servidors públics els drets i llibertats de tots» els «menyspreïn», i s’ha referit concretament al vicepresident Pablo Iglesias i altres veus del seu partit, com Pablo Echenique. «La majoria de ciutadans de Catalunya estic segur que condemnen els atacs als Mossos, però veiem la desprotecció» que tenen, ha lamentat. Ciutadans també ha presentat una proposta per a una declaració institucional del Parlament condemnant la violència al carrer, tot i que ha admès no «confiar» en el suport de la majoria de la resta de forces polítiques.