Primera resolució del Constitucional

El TC avala la sentència del procés al rebutjar el recurs de Meritxell Borràs

  • El TC ratifica la competència del Suprem per jutjar els líders independentistes per haver-hi aforats

47038643 60

47038643 60

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

El Tribunal Constitucional ha avalat per primera vegada la sentència del procésque va dictar al Tribunal Suprem l’octubre de 2019 al rebutjar el primer recurs que ha elevat al ple, el de Meritxell Borràs, condemnada per desobediència a multa de 10 mesos amb quota diària de 200 euros.

Notícies relacionades

La sentència del garant de la Constitució, que es coneixerà en la seva integritat en els pròxims dies, avala la competència de la Sala Penal del Tribunal Suprem per jutjar els líders independentistes per la condició d’aforats de la majoria dels encausats i que part dels fets es van cometre fora de Catalunya i fins i tot a l’estranger. Per al TC la competència del Suprem s’estén de manera inqüestionable per connexitat a tots els acusats.

En la deliberació de la sentència no hi ha participat el magistrat Antonio Narváez, després que s’hi abstingués aquest dimarts per evitar que l’alt tribunal es dividís a l’hora de resoldre els incidents de recusació que havien presentat en contra seu els fugits Carles Puigdemont i Toni Comín i nou dels dotze condemnats pel Suprem.