A l’homenatge a la División Azul

L’arquebisbe de Madrid defensa els jueus després dels atacs antisemites

2
Es llegeix en minuts

El cardenal arquebisbe de Madrid, Carlos Osoro, ha trucat al president de la Federació de Comunitats Jueves d’Espanya (FCJE), Isaac Benzaquén, per expressar-los la seva «proximitat» després dels «intolerables atacs» que van patir el cap de setmana passat a l’homenatge a la División Azul, en què es van fer proclames antisemites.

«Acabo de parlar amb el president de la FCJE, Isaac Benzaquén, per traslladar-li la proximitat de l’Església catòlica a Madrid després dels intolerables atacs que han patit. Al costat dels nostres germans jueus resem pel final de tota violència i de qualsevol persecució religiosa», ha remarcat Carlos Osoro a un missatge a Twitter.

Les proclames antisemites, que seran investigades per la Fiscalia de Madrid, es van fer durant un acte en què van participar unes 300 persones per commemorar el 78è aniversari de la batalla de Krasny Bor, que va tenir lloc a l’Alemanya nazi al costat de la División Azul contra la Unió Soviètica. La marxa, convocada per Juventud Patriota de Madrid, i que comptava amb autorització per a la seva celebració, va començar a les cinc de la tarda a l’estació de Metro d’Ascao i va finalitzar passades les sis de la tarda amb un «acte homenatge als caiguts» al Cementiri de l’Almudena.

Segons un vídeo gravat per l’agència russa Ruptly, es pot veure una de les participants a la concentració dient: «L’enemic sempre serà el mateix tot i que amb diferents màscares: el jueu». La manifestant, presidenta de la Falange Femenina continua afirmant: «Perquè res més precís que aquesta afirmació: el jueu és el culpable, el jueu és el culpable i la División Azul va lluitar per això».

Notícies relacionades

A més, l’acte va comptar amb un ofici religiós davant el monòlit que recorda a la División Azul al Cementiri de l’Almudena, durant el qual un sacerdot va assegurar que «el marxisme, igual que ahir (...) continua intentant torbar la pau de la societat, torbar la pau dels esperits i, sobretot, treure el que és el príncep de la pau, el nostre senyor Jesucrist.» Segons ha avançat Vida Nueva i ha confirmat Europa Press, el capellà és Javier Utrilla i va ser ordenat diaca per la Germandat de San Pío X, els coneguts com lefebvrians, que no estan en comunió amb Roma des de l’excomunió del seu fundador, Marcel Lefebvre.

Condemna de Vox

La portaveu de Vox a l’Assemblea de Madrid, Rocío Monasterio, ha assegurat que espera un «càstig contundent» davant el «delicte d’odi» contra la comunitat jueva a la manifestació pels caiguts de la División Azul aquest dissabte a Madrid. «La Comunitat jueva té tot el nostre recolzament en la denúncia i condemna de l’antisemitisme. Esperem que la justícia actuï i aquests delictes d’odi siguin castigats de manera contundent», ha publicat Monasterio a les seves xarxes socials.