Borràs carrega contra els Mossos després dels incidents amb Vox

  • La candidata es mostra indignada per comportaments «incompatibles amb els d’una policia democràtica»

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

En plena campanya electoral, la candidata de Junts per Catalunya (JxCat) Laura Borràs, ha mostrat la seva indignació amb l’actuació dels Mossos d’Esquadra. Sense especificar a què es refereix, Borràs ha publicat un tuit en què afirma: «M’indigna veure comportaments d’alguns agents de Mossos que són incompatibles amb els d’una policia democràtica referent a la protecció i promoció de drets».

Borràs afegeix: «Cal ser intransigent i exemplar amb aquests comportaments. Aquest és el meu compromís: tolerància zero amb la violència».

Notícies relacionades

El missatge de la candidata independentista arriba després d’un cap de setmana d’incidents entre representants de Vox i manifestants antifeixistes a Vic, Salt i l’Hospitalet de Llobregat. En el cas de Vic, va ser el cos de Mossos el que va acusar Vox de no haver seguit les seves recomanacions.

Junts i els Mossos

La relació entre el partit de Puigdemont i els Mossos d’Esquadra ha passat per diversos moments de tensió, en especial per l’actuació de la policia autonòmica del Govern (de Junts i ERC) en els disturbis després de la sentència de l’1-O a Barcelona. Laura Borràs s’ha manifestat en diverses ocasions contra l’actuació policial i internament i també de manera pública a Junts es va reclamar la dimissió del llavors conseller d’Interior Miquel Buch. En canvi, l’ala més moderada de Junts i en especial els representants del PDECat han defensat l’actuació policial.