PEL REPARTIMENT DE L’ESPAI INFORMATIU

Clatellada a TV3 per la cobertura de la campanya electoral

  • La Junta Electoral de Barcelona requereix que repari els «desequilibris» en el temps dedicat al PDeCAT

  • La televisió catalana s’ha compromès a solucionar el perjudici durant la segona setmana de campanya

  • ERC ha sigut la formació política que ha ocupat més espai als programes ‘TV migdia’ i ‘TN vespre’

zentauroepp8926062 barcelona 03 09 08 cuaderno domingo 25 a os tv3 foto albert 171127182651

zentauroepp8926062 barcelona 03 09 08 cuaderno domingo 25 a os tv3 foto albert 171127182651 / ALBERT BERTRAN

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Clatellada de la Junta Electoral Provincial de Barcelona a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisual (CCMA) per la cobertura informativa de la campanya electoral catalana, a l’haver vulnerat el principi de proporcionalitat i «el respecte al pluralisme polític i social». L’òrgan electoral ha estimat el recurs plantejat pel PDeCAT i ha requerit a l’ens públic que gestiona els mitjans de la Generalitat perquè en els dies que resten de campanya «repari el desequilibri produït» als informatius de TV3 en relació amb la formació d’Àngels Chacón, ja que no van complir «significativament» el temps d’aparició en pantalla que li correspon a aquest partit pels resultats electorals dels anteriors comicis autonòmics. Així, ha decidit iniciar un expedient per infracció electoral.  

La Junta també ha instat la CCMA perquè aporti «immediatament» el detall de la cobertura realitzada als diferents partits que es presenten a les eleccions del 14-F, indicant el temps dedicat a cada formació política i amb especificació del contingut de la informació oferta, el mitjà i el moment de l’emissió. Haurà d’entregar també els àudios i vídeos que recullin aquestes notícies. L’objectiu és «poder determinar» el grau de compliment fins al moment del requisit de proporcionalitat.

Menys que la majoria de partits

Notícies relacionades

Segons les dades facilitades pel PDeCAT, entre el 29 de gener i el 4 de febrer, als informatius ‘TN migdia’ i ‘TN vespre’ van oferir 7.25 minuts de notícies de l’esmentat partit, per sota de la majoria dels que van tenir representació a l’anterior legislatura añ Parlament i Junts. ERC, precisen, va ser la més beneficiada, amb 10.27 minuts. Aquests temps, segons la formació demòcrata, no es corresponen als resultats obtinguts a les últimes eleccions autonòmiques. Vox ha aparegut en pantalla durant 52 segons. La CCMA va reconèixer després de presentar la queixa que la presència als informatius diaris del PDeCAT «ha sigut lleugerament inferior» a la resta, però va anunciar que durant la segona setmana de campanya té previst «realitzar els ajustaments necessaris».  

Davant la possibilitat que aquest desequilibri continuï produint-se durant la resta de campanya, la Junta ha sol·licitat a la Corporació que aporti diàriament abans de les dotze del midgia i fins al mateix 14-F el guió «detallat» dels informatius de TV3 del migdia i de la nit emesos el dia anterior, així com els vídeos d’aquests programes. L’òrgan electoral recorda a la CCMA la seva «obligació» d’ajustar la cobertura informativa de les eleccions autonòmiques a les disposicions legals vigents.