JxCat centra la campanya en el fet d’atacar ERC amb l’espantall del tripartit

  • «Si sumen, ho tornaran a fer», afirma la candidata Laura Borràs en relació amb un pacte d’esquerres

  • L’expresident Carles Puigdemont acusa els republicans de rendir-se «a canvi de res»

2
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

A una setmana de les eleccions, el partit de l’expresident Carles Puigdemont, amb ell mateix al capdavant, passa obertament a l’atac contra Esquerra Republicana, esgrimint la idea que els republicans pactaran amb el PSC en un altre tripartit, i acusant els d’Oriol Junqueras, en paraules de Puigdemont, de rendir-se «a canvi de res» a Madrid.

Puigdemont ha dedicat la seva intervenció telemàtica en un míting a Sant Cugat –on JxCat va ser la força més votada i un pacte entre el PSC, ERC i la CUP governa la ciutat– a carregar contra el Govern espanyol del PSOE i Unides Podem i en especial contra ERC per recolzar aquest executiu. «No podem pagar mai per endavant amb el Govern espanyol, a la Generalitat ens fa falta una presidenta que això ho tingui clar, no ens fa falta algú altre que es rendeixi a canvi de res, perquè són temps de màxima exigència», ha etzibat Puigdemont, que ha assegurat que el primer any del Govern socialista i d’Unides Podem no han fet «res! En matèria «antirepressiva, en matèria social. ¿S’ha aixecat la llei mordassa? O en la solució política del conflicte». «Altres candidats s’acabarien acomodant com un mal menor», ha afirmat en relació amb ERC i al fet que, segons Puigdemont, el PSC optaria per la «sucursalització». Ha definit ERC com «els que ajuden [al PSC] a girar full».

L’expresident ha criticat el Govern de Sánchez per agrair el «sentit d’Estat» de Vox en la votació al Congrés sobre els fons europeus. Puigdemont ha cridat a «remuntar» en l’última setmana de campanya.

Borràs també contra ERC

Per la seva banda, la candidata i número dos de la llista, Laura Borràs, ha centrat la seva intervenció a avisar del perill del tripartit a la Generalitat. En un to més agressiu que en el primer tram de la campanya respecte als republicans, els ha acusat de practicar «teatre del dolent» en les seves relacions amb els socialistes per després estar disposats a compartir un Govern entre independentistes i no independentistes. «¿Hi pot haver un tripartit? És evident que si sumen ho tornaran a fer», ha assegurat en contraposició a les afirmacions en sentit contrari per part d’ERC i el PSC.

Notícies relacionades

Catalunya «perd» Barcelona

«No volem ni ens podem permetre que el model de Sant Cugat es repeteixi a la Generalitat», ha afegit, i ha arribat a afirmar que a Barcelona «el tripartit guanya però Catalunya perd la seva capital, no ens ho podem permetre», ha insistit Borràs en una intervenció dedicada gairebé íntegrament a aquests atacs i a apel·lar ja al «vot útil».