El PDECat no garanteix el seu suport a una eventual investidura de Borrás

  • Chacón acusa Junts de copiar el «model gairebé comunista» de la CUP

  • Artur Mas apareixerà a la campanya postconvergent en l’última setmana

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

L’ànsia per marcar territori en campanya porta partits amb notables similituds a remarcar ara les seves diferències. En especial sobre pactes. Això succeeix fins i tot entre partits independentistes, on es multipliquen les amenaces de veto. Junts per Catalunya no assegura el recolzament a ERC si vencen els de Pere Aragonès. La CUP amenaça de no investir Laura Borràs, de Junts, i aquest divendres la candidata del PDECat i exconsellera juntament amb Borràs, Àngels Chacón, va afirmar que no s’ha de donar per fet que ells recolzarien JxCat en una eventual investidura. «Si és el Govern liderat per JxCat, que està sent una espècie de còpia de la CUP quan parlen de nacionalitzar empreses, vetar empreses, mantenir l’impost de successions..., això són línies vermelles que nosaltres no traspassarem».

«La qüestió no és a qui recolzem o no; som independentistes però tenim un model de país, estem en contra del model gairebé comunista que està impulsant la CUP i que Junts està intentant copiar», va afegir.

Notícies relacionades

Per això, Chacón va dir que no s’ha de considerar una certesa que el PDECat –en cas que aconsegueixi representació al Parlament– doni els seus vots a Borràs. Els postconvergents miren així de desmarcar-se dels de Puigdemont. També en qüestions com la gestió del Govern durant la pandèmia, malgrat que Chacón va formar part de l’Executiu català fins al setembre passat.

Artur Mas, a escena

El PDECat mantindrà el seu to de campanya, centrat a defensar una ideologia de centredreta independentista. Per a això comptaran a partir d’aquest cap de setmana amb l’expresident Artur Mas en els seus mítings, malgrat que aquest s’ha mostrat reticent a participar en primera fila malgrat haver-se mantingut fidel al partit davant la nova formació de Puigdemont. Amb tot, les enquestes pronostiquen que la postconvergència no obtindrà representació.