El president del Col·legi de Metges de Barcelona demana als afectats de Covid que no surtin a votar el 14-F

Jaume Padrós qüestiona l’operatiu de seguretat sanitària de la Generalitat

Jaume Padrós.

Jaume Padrós. / El Periódico

1
Es llegeix en minuts

El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, demana a Twitter que els malalts de Covid-19 o les persones sospitoses de patir-lo no vagin a votar el 14-F. El metge no està d’acord amb el protocol del Govern que garanteix la seguretat tant dels membres de les meses electorals com dels ciutadans que estan cridats a votar d’aquí a tres setmanes.

Les conselleries de Salut i Acció Exterior tenen ja pràcticament tancats l’operatiu sanitari i de seguretat que permetran que el 14-F sigui un procés segur. La Generalitat oferirà material de protecció davant la Covid-19 a totes les persones que han sigut elegides per custodiar el procés electoral.

No obstant, Padrós opina que el «vot presencial dels positius i contactes estrets vulnera les normes de seguretat, salut pública i protecció de la intimitat». Ho ha fet en dos tuits en què exigeix als afectats que el diumenge 14 de febrer no surtin de casa.

Notícies relacionades

Precisament, el doctor es va vacunar l’11 de gener passat malgrat no estar en primera línia d’atenció a pacients. Decisió àmpliament criticada per metges de la sanitat privada.

El doctor relatava que ja s’havia vacunat «perquè creu en la ciència, perquè és un acte solidari, per responsabilitat i per molts altres motius».