Vídeos sol·licitats

Els EUA i Austràlia arresten un youtuber per abús sexual de 245 menors

Els EUA i Austràlia arresten un youtuber per abús sexual de 245 menors
1
Es llegeix en minuts

Una operació contra l’abús sexual de menors portada a terme pels Estats Units i Austràlia va aconseguir la detenció d’un youtuber australià acusat d’abusar sexualment de 245 menors que va extorsionar i va obligar a gravar-se en activitats sexuals, en algunes ocasions amb altres nens o animals.

Les autoritats nord-americanes van informar aquest dilluns de la detenció a Austràlia del youtuber, de 25 anys, de qui només van dir que és «un depredador que es fa passar per una popular estrella de Youtube», sense detallar-ne el nom.

El cas, assenyalen les autoritats, va començar a la capital de Florida, el 2019, quan l’oficina de l’agutzil del comtat de Leon va reportar l’explotació de menors a càrrec d’un australià que es feia passar per una estrella popular de Youtube per fer-se amic de nenes menors d’edat i guanyar-se la seva confiança, van remarcar. Després els va fer xantatge i «els va ordenar que es filmessin a si mateixes realitzant diversos actes sexualment explícits, molts dels quals involucraven contacte físic amb altres menors o animals».

L’australià s’enfronta a un total de 247 càrrecs relacionats amb 245 presumptes víctimes infantils als EUA, segons la investigació a càrrec de l’oficina d’Investigacions de Seguretat Nacional (HSI) i del Servei d’Immigració i Control de Duanes (ICE). Les dues agències federals van comptar amb l’ajuda de la Policia Federal Australiana (AFP), que el va identificar i el va arrestar.

130 víctimes en un any

Notícies relacionades

L’examen al compte de xarxes socials de l’australià va portar a identificar per a l’octubre del 2020 més d’un centenar de víctimes nord-americanes d’explotació infantil en línia, a les quals es van sumar més de 130 l’últim any.

«L’explotació infantil és un crim atroç que ocorre amb massa freqüència als llocs de xarxes socials utilitzats pels nostres nens», es va lamentar Adam Parks, agregat regional d’HSI per a Oceania. «Hem pogut identificar aquest depredador i protegir els futurs nens de ser víctimes d’aquest monstre», va afegir.