Eleccions de Catalunya

La JEC amplia els terminis del vot per als catalans residents a l’estranger

  • El termini de sol·licitud s’amplia fins a el26 de gener

1
Es llegeix en minuts

Aquest divendres la Junta Electoral Central (JEC) ha acordat ampliar els terminis del vot des de l’estranger per a les eleccions catalanes, programades de moment per al 14 de febrer, incloent tant la sol·licitud del vot pregat que han de cursar els inscrits en el cens de residents absents (CERA) com l’exercici del sufragi posterior.

En concret, la JEC amplia fins al 26 de gener el termini de sol·licitud a l’Oficina del Cens Electoral del vot dels electors residents de forma permanent a l’estranger (CERA) i dels electors residents temporalment a l’estranger (ERTA).

A més, s’amplia fins al 2 de febrer el termini d’enviament de la documentació electoral per la Delegació Provincial de l’Oficina del Cens Electoral als electors residents a l’estranger, sense perjudici que aquesta oficina remeti la documentació amb tanta celeritat com es pugui.

Igualment, es prorroga fins al dissabte 13 de febrer, vigília de votació, el termini de l’enviament per correu als Consolats del vot dels electors inscrits en el CERA que optin per aquesta opció, i fins i tot el mateix dia dels comicis el termini del dipòsit del vot en urna en els Consolats dels electors inscrits en el CERA (art. 75.5 de la LOREG) fins al diumenge 14 de febrer, com a màxim fins a l’hora prevista per al tancament dels col·legis electorals a Catalunya (les 20 hores, horari peninsular).

Petició del Govern

Notícies relacionades

L’ampliació havia sigut sol·licitada per la Conselleria d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat de Catalunya i s’ha acceptat després d’obtenir informes a l’Oficina del Cens Electoral i a la Societat Estatal Correus i Telègrafs, que coincideixen a posar en relleu les circumstàncies extraordinàries en què s’ha de fer la tramitació del vot dels residents a l’exterior a causa de la pandèmia del coronavirus.

També s’ha tingut en compte tot el que està envoltant aquesta convocatòria electoral del 14 de febrer, tenint en compte que la Generalitat va ajornar la cita amb les urnes i després el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va suspendre aquesta decisió, cosa que ha generat retards en els tràmits electorals.