COMICIS EN SUSPENS

Sánchez critica el retard electoral: «Catalunya necessita al més aviat possible un Govern amb plenes facultats»

  • El president remarca que l’ajornament es va aprovar sense «consens» i que és contraproduent per a la «recuperació» 

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

Pedro Sánchez s’ha posicionat aquest dimecres clarament en contra del retard electoral a Catalunya, que ara penja d’un fil a causa de la suspensió cautelar portada a terme el dia anterior pel Tribunal Superior de Justícia de l’autonomia. A falta que els magistrats resolguin sobre el fons de la qüestió, que es preveu entre dijous i divendres d’aquesta setmana, el president del Govern ha deixat clar que no està d’acord amb l’ajornament, justificat en les males dades epidemiològiques durant els últims dies. 

El cap de l’Executiu ha defensat la mateixa posició que el PSC, partit que, igual que els empresaris i els sindicats, van rebutjar canviar els comicis, previstos per al 14 de febrer, fins al 30 de maig, com va aprovar el Govern amb el suport de gairebé totes les forces polítiques (independentistes i no independentistes) excepte dels socialistes catalans. Fins ara, el Govern central havia posat pegues a la suspensió electoral per motius jurídics, ja que existeix un buit legal entorn d’aquesta qüestió. Però Sánchez ha entrat de ple en el terreny polític remarcant que el retard s’ha pres sense «consens» i que l’actual Govern està «esgotat». 

Els objectius

Notícies relacionades

«¿Quin és l’objectiu ara mateix de qualsevol govern? El primer és vacunar. El segon, la recuperació. Catalunya té una gran oportunitat per erigir-se com un dels territoris situats a l’avantguarda de la recuperació del nostre país. Però per ser-ho necessita al més aviat possible un govern amb plenes facultats i competències», ha assenyalat Sánchez durant un acte sobre els fons europeus organitzat per l’Agència Efe.  

«El que m’agradaria és que aquesta crisi de governabilitat es resolgués com abans millor, que els catalans puguin elegir un Govern que abordi la recuperació amb plenes competències. Desgraciadament, la decisió del Govern no ha comptat amb el consens dels partits, ha acabat al Tribunal Superior de Justícia i el que hem de fer ara és assumir la decisió que prengui el tribunal», ha conclòs el president.