Cercle d’Economia de Barcelona

Casado reivindica el seu «compromís personal» amb Catalunya sense «revengismes»

  • El líder del PP assegura que els conservadors catalans no tenen ànims «revengistes»

  • Defensa que necessiten arribar a una «influència clau» per evitar un altre tripartit després de les eleccions

Casado reivindica el seu «compromís personal» amb Catalunya sense «revengismes»
1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

«No es pot ser president del Govern d’Espanya sense conèixer a fons Catalunya», ha sentenciat Pablo Casado aquest dilluns després de reivindicar el seu «compromís personal» amb aquest territori. Amb les eleccions catalanes ajornades fins al 30 de maig, el líder del PP ha assegurat que el seu objectiu serà arribar a una «influència clau» al Parlament que els permeti treure els partits independentistes del Govern.

En una conferència al Cercle d’Economia de Barcelona, el president dels conservadors ha deixat clar que Catalunya és una peça essencial al seu camí cap a la Moncloa. Tant és així, que Casado ha recordat que durant els últims mesos ha viatjat de manera assídua a aquesta autonomia. «En el meu cas, que crec en la política de les llums llargues, és un compromís amb Catalunya que va molt més enllà d’una cita electoral», ha insistit.

A més, el líder dels conservadors ha assenyalat que el candidat del PPC, Alejandro Fernández, no planteja «revengismes» malgrat que els conservadors van ser exclosos del Pacte del Tinell i després van anar perdent presència al Parlament. Així, ha dit que no pretén «reescriure la història passada i recent», sinó oferir «estabilitat política, progrés econòmic i convivència social».

Notícies relacionades

Per a això, Casado ha reconegut que després de les pròximes eleccions, més enllà del nombre de diputats que obtinguin, hauran d’arribar a una «influència clau» que els permeti intervenir en la formació del pròxim Govern. «Catalunya ja ha tingut governs nacionalistes i tripartits, com Maragall i Montilla, i fer el mateix sol produir el mateix resultat. Crec que val la pena intentar canviar», ha posat èmfasi.

La solució

«Catalunya no és un problema per a Espanya o per a Europa, el que té és un problema que alguns han causat», ha assenyalat el líder del PP amb referència a l’independentisme. Referent a això, ha apuntat que els conservadors catalans volen ser «part indispensable d’una solució» que permeti «superar les fractures polítiques, socials i fins i tot generacionals».