Urnes en suspens

Aragonès demana més coordinació en el Govern i Junts replica criticant ERC

  • El president en funcions reclama revisar l’acord de governabilitat davant la pròrroga electoral

  • El partit de Puigdemont va exigir també als republicans la setmana passada més cohesió

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

Després del nou retard de les eleccions –si la justícia no diu el contrari–, ara la prioritat interna en el Govern continua centrada en els cops de colze entre els dos socis per aconseguir més quota de poder. En una entrevista a Europa Press, el vicepresident, president en funcions i candidat d’ERC, Pere Aragonès, ha demanat formalment «millorar els mecanismes de coordinació» després de la nova pròrroga electoral.

És a dir, que ERC reclama revisar l’acord entre els dos socis que va establir les regles del joc després de la inhabilitació del president Puigdemont. Un encaix entre els dos partits per equilibrar les forces i que cap de les dues formacions tragués profit, especialment ERC, de la falta d’un president en exercici i de les funcions que Aragonès assumia.

Notícies relacionades

Arran d’aquestes declaracions, la meitat del Govern de Junts per Catalunya respon que són precisament ells els que han reclamat recentment al si de l’Executiu català millorar la coordinació. El partit de Puigdemont critica als republicans que vagin per lliure en les àrees de Salut i Exteriors.

Aquest enèsim encreuament de missatges, encara sense concreció pràctica en el funcionament del Govern, fa preveure una nova etapa de tensió interna entre republicans i Junts.