Ho compara amb el Japó, Bèlgica i Luxemburg

El Govern defensa que Joan Carles I mantindrà «vitalíciament» el títol de rei

  • L’Executiu esgrimeix diversos exemples internacionals en una resposta parlamentària al senador Mulet

1
Es llegeix en minuts

El Govern defensa que Joan Carles I mantindrà «vitalíciament» el títol de rei, i precisa que no apareix en cap lloc la denominació de ‘rei emèrit’, i ho ha comparat amb les situacions que hi ha en altres països, com el Japó, Bèlgica i Luxemburg, segons assenyala en una resposta parlamentària en el Senat a què va tenir accés Europa Press.

Així ha respost l’Executiu de Pedro Sánchez a una pregunta escrita formulada en el Senat pel parlamentari de Compromís, Carles Mulet, que es fa ressò d’una altra resposta del Govern en la qual defensava la condició de reide Joan Carles I al·legant que és costum també en altres monarquies del seu entorn.

En aquest sentit, el senador valencià va tornar a preguntar al Govern si modificaria el decret que nomena Joan Carles I com a rei amb caràcter honorífic després de la seva abdicació, una cosa a què l’Executiu de Pedro Sánchez contesta que Joan Carles I mantindrà de per vida aquest títol de rei.

Notícies relacionades

Aquesta resposta sorgeix enmig de la polèmica pública sobre algunes peticions perquè es retiri la condició de rei a Joan Carles I i el debat sobre una hipotètica llei de la Corona per delimitar les activitats de la Casa Reial.

En la resposta parlamentària, el Govern afirma que aquesta situació amb el rei Joan Carles I es dona de manera semblant, tot i que «sense ànim d’exhaustivitat», en altres monarquies com la de Bèlgica, amb el rei Albert II; Luxemburg, amb el gran duc Joan, o el Japó, amb l’emperador Akihito, que rep el nom de ‘daijo tenno’ o ‘joko’.

Temes:

Govern