Moció fracassada

Junts rebutja la moció «electoralista» d’ERC i tanca files amb Marín a la Diputació

  •  La reprovació impulsada pels republicans fracassa davant la falta de recolzaments contra l’alcaldessa del PSC

Junts rebutja la moció «electoralista» d’ERC i tanca files amb Marín a la Diputació
1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La moció d’ERC per reprovar Núria Marín com a presidenta de la Diputació de Barcelona davant la seva presumpta implicació en el cas del Consell Esportiu de l’Hospitalet no ha aconseguit prou recolzaments. Junts ha rebutjat, aquest dijous en un ple extraordinari, recolzar la reprovació impulsada pels republicans al qualificar-la d’«electoralista» i ha tancat files amb la dirigent del PSC, a qui va fer presidenta el 2019.

No hi ha hagut pinça de l’independentisme que invertís el pacte arribat entre els socialistes i els postconvergents de manera inesperada després de les últimes eleccions municipals. Els actuals socis del Govern sortint no s’han posat d’acord i ERC no ha aconseguit els vots necessaris per tirar endavant la seva moció. En aquesta instava Núria Marín a renunciar a la presidència de la Diputació mentre duri la investigació judicial pel cas de presumpta trama de malversació i desviació de subvencions al Consell Esportiu de l’Hospitalet de Llobregat.

Notícies relacionades

ERC només ha aconseguit el suport de Ciutadans i Tots per Terrassa per a la seva moció, que ha despertat el rebuig o l’abstenció de la resta de formacions amb representació en el ple de la Diputació, celebrat de manera extraordinària aquest dijous. Han vist en la votació plantejada pels republicans més un fi electoral, a un mes i una setmana de les eleccions al Parlament de Catalunya del 14 de febrer, que un moviment contra la corrupció política.

La portaveu de Junts, Neus Munté, ha qualificat la iniciativa d’ERC d’«inviable» i «ridícula» i ha declinat remoure en aquest moment l’actual tauler d’aliances. «Reclamem tota la transparència, [...] ho hem demanat allà on toca», ha afegit. Després, l’impulsor de la moció, el portaveu republicà Dionís Guiteras, ha acusat els postconvergents i els socialistes de «tapar-se els uns als altres».

Temes:

Núria Marín