La pandèmia a Catalunya

Protecció Civil: «Ara per ara no es podrien celebrar les eleccions el 14-F»

Isabel Ferrer no descarta que abans de l’11 de gener es modifiquin alguns dels confinaments perimetrals ara en vigor

GRAF6029. MADRID, 10/11/2019.- Un elector deposita el sobre con las papeletas en una urna en el CEIP Ortega y Gasset de Madrid para las elecciones generales en las que millones de españoles con derecho al voto eligen de nuevo a sus representantes en el Congreso y en el Senado. EFE/David Fernández

GRAF6029. MADRID, 10/11/2019.- Un elector deposita el sobre con las papeletas en una urna en el CEIP Ortega y Gasset de Madrid para las elecciones generales en las que millones de españoles con derecho al voto eligen de nuevo a sus representantes en el Congreso y en el Senado. EFE/David Fernández / David Fernandez (EFE)

1
Es llegeix en minuts

La situació de la pandèmia a Catalunya no és bona. Les dades epidemiològiques són dolentes i la previsió és que els pròxims dies empitjorin. Tant és així que la directora de Protecció Civil, Isabel Ferrer, ha assenyalat que, amb les dades actuals a la mà, «a hores d’ara no es podrien celebrar les eleccions del 14-F». Aquest diumenge Ferrer s’ha expressat així en una entrevista a TV-3 en què ha recordat que serà en una reunió convocada per al 15 de gener quan es valorarà si els comicis al Parlament es poden celebrar en la data prevista. La decisió, ha explicat, es prendrà partint de les previsions a una setmana vista del 14 de febrer.

Notícies relacionades

Ferrer també s’ha referit a la possible revisió de les restriccions a Catalunya i no ha descartat que abans de l’11 de gener, quan es doni per finalitzat el període nadalenc amb el reinici del curs escolar, es modifiquin alguns dels confinaments perimetrals en vigor actualment. Això afectaria bàsicament els confinaments comarcals que podrien modificar-se per fer marxa enrere i tornar als confinaments municipals.

El Procicat té previst reunir-se aquest dilluns 4 de gener per valorar la situació epidemiològica. El Govern no descarta endurir les restriccions com han fet en els últims dies altres comunitats com Aragó o Andalusia.