Balanç anual

Casado tanca el 2020 carregant contra Sánchez per «mentider, incompetent i arrogant»

Casado tanca el 2020 carregant contra Sánchez per «mentider, incompetent i arrogant»
1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Pablo Casado s’ha mostrat molt dur amb Pedro Sánchez en el seu balanç de l’any 2020. El president del PP ha qualificat el Govern de socialista i morats de «mentider», «incompetent» i «arrogant». Tres qualificatius que el líder de l’oposició ha assegurat que reflecteixen l’actitud del cap de l’Executiu i del seu gabinet durant la pandèmia. «El 2020 ha sigut un any ‘horribilis’ i, a més, a Espanya ha coincidit amb el pitjor Govern de la nostra història democràtica», ha resumit al començament de la seva compareixença.

Notícies relacionades

Pocs minuts abans que Sánchez comencés la roda de premsa posterior a l’últim Consell de Ministres de l’any, Casado ha acusat l’Executiu de coalició de ser la causa de les «cinc crisis superposades» que està patint Espanya: sanitària, social, econòmica, institucional i política. El líder conservador ha començat enumerant la situació sanitària esdevinguda del coronavirus. Una situació que, ha insistit, Sánchez ha gestionat amb «mentides en els pitjors moments», «incompetència» per fer que funcioni la cogovernança amb les autonomies i, finalment, «arrogància» cap a la resta de poders.

Tot seguit, ha apuntat que tant la crisi social i econòmica ja estaven latents abans de la pandèmia, però que s’han agreujat a causa de la gestió que ha realitzat l’Executiu. No obstant, Casado s’ha centrat sobretot en la crisi institucional. Referent a això, ha portat a col·lació els pactes del Govern amb ERC i EH Bildu, la negativa de Sánchez a treure Unides Podem de la negociació de la renovació del CGPJ o les crítiques de diversos ministres morats al rei Felip VI. Sobre l’aspecte política, el líder del PP ha acusat l’Executiu de «radical» i «sectarista», Sánchez d’actuar amb «cesarisme» i de rebutjar els pactes oferts pels conservadors.