Reunió del Consell Executiu

El Govern passa del dictamen de la fiscalia sobre els indults i reitera que només advoca per l’amnistia

  • Budó reitera que només la llei de gràcia i l’autodeterminació posen solució al conflicte polític
  • Exigeix al Govern de Pedro Sánchez que «injecti de seguida» diners als sectors més afectats per les restriccions
  • El 28 el Procicat valorarà si augmentar o disminuir les restriccions en funció de les dades de Salut
La portaveu del Govern i consellera de la Presidencia  Meritxell Budo  en roda de premsa des del Palau de la Generalitat  18 de desembre del 2020  (Horitzontal) Ruben Moreno   Presidencia ACN

La portaveu del Govern i consellera de la Presidencia Meritxell Budo en roda de premsa des del Palau de la Generalitat 18 de desembre del 2020 (Horitzontal) Ruben Moreno Presidencia ACN / Ruben Moreno Presidencia

1
Es llegeix en minuts

Cap sorpresa en el Govern. «No confiem en ‘la bondat’ de qualsevol informe que provingui de la justícia espanyola i, per tant, no esperàvem cap dictamen favorable de la fiscalia sobre els indults», ha assegurat aquest dimarts la consellera de Presidència, Meritxell Budó. «L’única manera de solucionar el conflicte polític és amb una llei d’amnistia i permetent l’exercici del dret a l’autodeterminació. Aquesta és la posició del Govern, i no ens mourem d’aquí», va sentenciar. 

Budó va acusar el PSOE d’immobilisme per «haver ja demostrat que no vol abordar una possible amnistia». No va ser l’única referència a l’Executiu de Pedro Sánchez. Ja en el context Covid li va exigir que «injecti diners de seguida» als sectors econòmics més afectats per les restriccions.

Uns sectors als quals va demanar «un últim esforç» en vista de l’inici, dilluns vinent, de la campanya de vacunació. Budó va negar que es retoquin les restriccions a curt termini («el Govern no pot anar movent-les cada dia»), tot i que va obrir la porta que sigui el pròxim dia 28, quan es faci una nova reunió del Procicat, a un possible canvi en les mesures, sempre que les dades epidemiològiques ho permetin.

Notícies relacionades

D’altra banda, el conseller d’Acció Exterior i Relacions Institucionals, Bernat Solé, va reafirmar la intenció del Govern que els comicis se celebrin el 14 de febrer. Solé també va comunicar que la petició elevada a la Junta Electoral Central (JEC) perquè aquells ciutadans que es trobin a l’estranger puguin rebre la documentació del vot per correu, a excepció de les paperetes que haurien de ser impreses pel mateix elector, ha sigut rebutjada.

El conseller també va explicar que no hi haurà cap restricció, a priori, en el sorteig dels components de les meses electorals. «És un deure i també un dret», va concretar Solé.