Dictamen contrari

La fiscalia s’oposa en 12 informes a l’indult dels presos del procés

  • La Sala Segona del Suprem començarà ara a preparar el seu propi informe contra la mesura de gràcia
  • Els fiscals no veuen complerts ni els criteris d’equitat ni de rescabalament del mal per recolzar la mesura
zaragozaok

zaragozaok

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

La Sala Segona del Tribunal Suprem ja té en el seu poder els 12 informes amb els fiscals del judici del procés que s’oposen a la concessió de l’indult als líders independentistes condemnats per l’1-O. En cap dels casos, els representants del ministeri públic consideren que es donen els criteris d’equitat, reinserció i reparació total del mal necessaris per recolzar la mesura de gràcia, com va avançar aquest diari.

Notícies relacionades

Els informes, un per cadascun dels acusats, han sigut redactats pels fiscals que van representar el ministeri públic en el judici del procés: Fidel Cadena, Jaime Moreno, Javier Zaragoza i Consuelo Madrigal. En tots rebutgen la petició d’indult presentada per a tots els condemnats pel procés per l’advocat català Francesc Jufresa, al considerar que no s’incompleix cap dels motius previstos en la llei de 1870 per concedir-los.

Entre aquestes raons, destaca que cap dels condemnats ha mostrat cap signe de reinserció, ja que alguns d’ells han coincidit a anunciar que ho tornarien a fer, i l’entitat de les penes i gravetat del delicte comès.