El Govern demana a la JEC que els residents a l’estranger es puguin imprimir les paperetes per al 14-F

  • Acció Exterior demana expedir el sobre certificat als electors abans de l’habitual per estalviar temps
zentauroepp52877205 el nou conseller d acci  exterior  bernat sol   mirant una p200324200925

zentauroepp52877205 el nou conseller d acci exterior bernat sol mirant una p200324200925 / Govern de la Generalitat

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Govern ha sol·licitat a la Junta Electoral Central que s’ampliïn els terminis per a la realització del vot per correu. En concret, la petició se centra que es puguin enviar el document censal i el sobre per a l’enviament certificat així que les candidatures siguin oficials, però sense esperar la seva proclamació final, és a dir, una vegada s’hagin substanciat els eventuals recursos que es poguessin presentar després de la seva oficialització. Segons va explicar el conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, això permetria un termini més llarg per als electors, ja que es tracta de documentació administrativa no subjecta a canvi, però, en canvi, els votants haurien de descarregar-se ells les paperetes de les candidatures (ja proclamades), a través d’enllaços oficials de la mateixa Generalitat.

Notícies relacionades

Solé va explicar que sobre un cens de 226.000 catalans registrats al CERA (Cens Electoral dels Residents Absents), en les eleccions del 21-D del 2017, que van registrar una participació rècord, van tenir, en canvi, una escassa incidència entre els catalans a l’exterior, tot just un 10%. I nombroses queixes.

Quant a la jornada de vot a Catalunya, Solé va reiterar que el 15 de gener «i segons únicament criteris epidemiològics» es decidirà si procedir amb els comicis el 14 de febrer. També va assenyalar que existeix un «gran consens» entre els partits de recomanar el vot per col·lectius afectats per la Covid en determinades franges. «Recomanació, que no obligatorietat, perquè això suposaria una restricció a un dret fonamental», va afirmar.