Monarquia

Joan Carles I no tornarà a Espanya per passar les festes de Nadal

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

El rei Joan Carles I no tornarà a Espanya aquest nadal. El seu viatge no hauria sigut ben rebut ni pel Govern ni la Casa del Rei a causa de l’escàndol per les investigacions judicials sobre els comptes opacs i ell, finament, ha decidit no desplaçar-se. Antena 3 i la cadena COPE han assegurat que l’emèrit ja ho ha comentat a les seves persones pròximes.

Notícies relacionades

Joan Carles I es troba als Emirats Àrabs Units des de principis d’agost. S’hi va traslladar per alliberar el seu fill de la pressió per «la repercussió pública» que estaven generant «certs esdeveniments passats» de la seva vida privada. Ara no torna també pel mateix. Felip VI ha de pronunciar dijous que ve el seu tradicional discurs de la nit de Nadal, que, si sempre se segueix amb atenció, aquest any, molt més. El cap de l’Estat haurà de decidir si inclou alguna referència a les notícies conegudes al llarg d’aquest any sobre les finances del seu pare, que ja va repudiar públicament el mes de març passat, quan va anunciar que rebutjarà l’herència que pogués deixar-li quan mori. 

La informació sobre l’emèrit és un tema molt delicat a la Zarzuela, que des de l’abdicació i, sobretot després dels problemes judicials de Joan Carles, ha decidit no ser portaveu de l’excap de l’Estat. Aquest matí ha viscut una altra jornada de tensió al llegir la notícia al diari ‘Ara’ que el pare del Rei estava ingressat per Covid-19 a Abu Dhabi. «La Casa de Sa Majestat el Rei desmenteix que Sa Majestat el Rei Joan Carles estigui ingressat», ha sigut el breu missatge que ha emès.