El Govern es dona «dos dies» per decidir les restriccions nadalenques després de l’alça de contagis

  • L’Executiu espera veure l’evolució de les dades per definir les restriccions nadalenques
  • L’Alt Urgell ‘inclourà’ Andorra, a efectes de mobilitat pandèmica, a partir del cap de setmana
El vicepresident amb funcions de president  Pere Aragones  i la consellera Meritxell Budo  al Pati dels Tarongers abans de la reunio del Consell Executiu del Govern  el 15 de desembre de 2020 (Horitzontal) Jordi Bedmar   Govern ACN

El vicepresident amb funcions de president Pere Aragones i la consellera Meritxell Budo al Pati dels Tarongers abans de la reunio del Consell Executiu del Govern el 15 de desembre de 2020 (Horitzontal) Jordi Bedmar Govern ACN / Jordi Bedmar Govern

1
Es llegeix en minuts
Beatriz Pérez
Beatriz Pérez

Periodista

Especialista en sanitat, temes de salut

Ubicada/t a Barcelona, Catalunya, Espanya

ver +
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Govern mesura els passos a seguir en els pròxims dies a l’espera de veure si el repunt de les dades de contagis, de transmissió i de llits d’uci ocupats és una cosa puntual o un canvi de tendència que bé podria ser la porta d’entrada a la temuda tercera onada. «Hi haurà Nadal», va sentenciar la portaveu del Govern, Meritxell Budó, «però esperem dos o tres dies» per detectar cap a on van les xifres i, després d’aquest període estudiar si se segueix endavant o no amb el pla de flexibilització de les restriccions. És a dir, si, finalment, i després de no haver-ho fet aquest dilluns, la setmana vinent es passa a l’anomenat tram 2.

De moment continua vigent el pla, per a aquest cap de setmana, per passar el confinament municipal a comarcal i, en aquest context, incloure el Principat d’Andorra a la comarca de l’Alt Urgell, tal com demanaven les autoritats del país pirinenc.

«Les dades s’estan complicant. S’ha passat de tenir 7.000 contagis setmanals als 8.000 actuals, la Rt ha passat del 0,90 de fa dos dies a l’1,1», va apuntar Budó, que va reclamar caució.

Pròrroga acordada

D’altra banda, la també consellera de Presidència va detallar que l’Executiu ha aprovat els criteris d’aplicació per prorrogar els pressupostos actuals des de l’1 de gener fins a la publicació dels comptes del 2021.

Notícies relacionades

El decret de pròrroga permetrà el funcionament de l’administració i la prestació dels serveis bàsics fins que no entrin en vigor els Pressupostos del 2021.

Després del context excepcional que ha generat la pandèmia del coronavirus, ha precisat que durant la pròrroga hauran d’adaptar els comptes per acomodar «els fons extraordinaris que pugui habilitar l’administració general de l’Estat i els fons de recuperació i resiliència» que procedeixin de la UE.