Exercici de transparència

L’enquesta d’EL PERIÓDICO sobre les eleccions catalanes, en obert i al complet

  • El diari difon totes les dades del sondeig del GESOP publicat el 6 de desembre

L’enquesta d’EL PERIÓDICO sobre les eleccions catalanes, en obert i al complet
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

EL PERIÓDICO publica en obert i al complet les microdades, la fitxa tècnica i les tabulacions de la recent enquesta sobre les eleccions catalanes del Gabinet d’Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP), publicada el passat 6 de desembre. A dos mesos per als comicis, el sondeig reflectia que ERC es manté al capdavant i el PSC s’acosta a JxCat, que per ara continua en segona posició.

Segons l’estudi, els catalans prioritzaran l’economia i la pandèmia sobre el procés a l’hora de votar el pròxim 14 de febrer, i prefereixen un futur Govern d’esquerres abans que independentista. En un exercici de transparència, molt valorat per politòlegs, periodistes, militants i ciutadans sensibles a la demoscòpia electoral, aquest rotatiu difon sistemàticament les dades de tots els seus sondejos.

Notícies relacionades

L’enquesta també vaticinava transvasaments de vot fins fa poc inimaginables davant la convulsió del tauler polític català, mentre consignava un baix grau de notorietat de la majoria dels candidats a la presidència de la Generalitat.

Consulteu aquí les 5 claus de l’enquesta del GESOP sobre les eleccions catalanes