Torrent, sobre Costa: «Amb l’extrema dreta no et reuneixes, et confrontes»

08 12 2020 El presidente del Parlament  Roger Torrent  al lado del vicepresidente del Govern  Pere Aragones  y la numero 2 de ERC en las elecciones catalanas  Laura Vilagra   POLITICA CATALUNA ESPANA EUROPA BARCELONA

08 12 2020 El presidente del Parlament Roger Torrent al lado del vicepresidente del Govern Pere Aragones y la numero 2 de ERC en las elecciones catalanas Laura Vilagra POLITICA CATALUNA ESPANA EUROPA BARCELONA / EUROPA PRESS

1
Es llegeix en minuts

El president del Parlament i des d’aquest dimartstercer candidat d’ERC a les eleccions del Parlament,Roger Torrent, ha defensat avui que «al feixisme se’l combat sempre, de manera nítida, sense matisos», i ha sentenciat: «Amb l’extrema dretano et reuneixes, et confrontes».

Torrent ha visitat aquest matí l’expresidenta del ParlamentCarme Forcadell a la presó de Wad-Ras, a Barcelona, junt amb el coordinador nacional d’ERC i vicepresident del Govern,Pere Aragonès,i la número dos de les llistes dels republicans per a les eleccions, Laura Vilagrà.

Quant a la reunió que el vicepresident primer del Parlament,Josep Costa, de JxCat, va mantenir amb representants de forces minoritàries independentistes d’extrema dreta, Torrent ha afirmat que «l’extrema dreta no pot intuir ni per un moment que la democràcia li dona ales o la normalitza». «Això és el que ha fet històricament ERC i farem sempre», ha prosseguit Torrent, que serà número tres de les llistes d’ERC per a les eleccions previstes per al 14 de febrer: «Al feixisme ni aigua, ni un centímetre», ha afegit.

Qüestions parlamentàries

La presidenta de Catalunya en Comú-Podem,Jéssica Albiach, fins i tot ha reclamat a Torrent que retiri a Costa la potestat de substituir-lo en el plens i en qualsevol altre acte institucional després de la reunió amb grups ultres.

Torrent, referent a això, s’ha limitat a dir que «les qüestions de caràcter parlamentari es resoldran al Parlament».

Notícies relacionades

Aragonès, al seu torn, ha demanat a la ciutadaniaprudència tenint en compte la situació de pandèmia i ha traslladat als assistents unes paraules de Forcadell.

L’expresidenta del Parlament presa ha demanat anar amb «cura, prudència i responsabilitat» durant les trobades nadalenques, unes reunions familiars que ha recordat que ella no podrà fer. Vilagrà havia destacat minuts abans la «integritat i dignitat» de Forcadell.