Acte d’hissada de bandera a Madrid

Les Forces Armades reafirmen el seu compromís amb la Constitució

L’Exèrcit de Terra, l’Armada i l’Exèrcit de l’Aire confirmen la seva obligació amb «vocació de servei a Espanya»

MADRID  06 12 2020 - Desfile militar durante el izado solemne de la bandera de Espana con motivo del Dia de la Constitucion  un acto al que han acudido el jefe del Estado Mayor de la Defensa (JEMAD)  Miguel Villarroya (d)  y representantes del PSOE  PP  Podemos  Vox  Cs y UPN  EFE Emilio Naranjo

MADRID 06 12 2020 - Desfile militar durante el izado solemne de la bandera de Espana con motivo del Dia de la Constitucion un acto al que han acudido el jefe del Estado Mayor de la Defensa (JEMAD) Miguel Villarroya (d) y representantes del PSOE PP Podemos Vox Cs y UPN EFE Emilio Naranjo / Emilio Naranjo

2
Es llegeix en minuts

L’Exèrcit de Terra, l’Armada i l’Exèrcit de l’Airehan reafirmat aquest diumenge el seu compromís amb la Constitució i «vocació de servei a Espanya», coincidint amb la commemoració del seu 42è aniversari.

En els seus comptes de xarxes socials,les tres branques de les Forces Armadeshan plasmat la seva celebració pelDia de la Constitucióaquest 6 de desembre. La jornada coincideix amb la polèmica generada pelsdiferents comunicats i missives contra el Govern firmats per militars ja retirats.

L’Exèrcit de Terra ha remarcat el seu compromís amb l’«exacte contingut» dels preceptes continguts a la Constitució i ha recordat la «disposició permanent» dels militars per defensar Espanya, «fins i tot amb l’entrega de la vida».

També l’Exèrcit de l’Aire ha recordat que la Carta Magna és la «norma suprema» de l’ordenament jurídic espanyol. «Un dia de celebració per a tots els espanyols i per a les Forces Armades, apunta recordant el seu mandat de «garantir la sobirania i independència d’Espanya, defensar la seva integritat territorial i l’ordenament constitucional».

Per la seva banda, l’Armada ha reflectit l’acte d’hissada de bandera que ha presidit aquest diumenge el cap de l’Estat Major de la Defensa (JEMAD), el general Miguel Ángel Villarroya, als jardins del Descubrimiento de Madrid; a què també han assistit la presidenta del Congrés, Meritxell Batet; i del Senat, Pilar Llop.

«Vocació de servei a Espanya»

«Cada vegada que la veiem onejar (la bandera) recordem el nostre jurament davant seu i la nostra vocació de servei a Espanya», remarca l’Armada en un comentari en el seu compte de Twitter.

En la hissada de bandera, la Companyia Mixta d’Honors ha estat composta per quatre seccions d’Honors, de 27 membres cada una, amb Comandament i Esquadra de Gastadors i Unitat de Música de l’Agrupació d’Infanteria de Marina de Madrid.

Concretament, les seccions pertanyen al Regiment ‘Immemorial del Rei’ núm. 1 de l’Exèrcit de Terra, l’Agrupació d’Infanteria de Marina de la Armada, el Grup de Seguretat de l’Agrupació del Quarter General de l’Exèrcit de l’Aire i el Grup de Reserva i Seguretat núm. 1 de la Guàrdia Civil.

Un quarta hissada

L’acta d’Hissada de Bandera a la plaça de Colón se celebra, cada tercer dimecres de cada mes, amb caràcter ordinari. Així mateix, tres vegades a l’any, la hissada es fa amb caràcter extraordinari i s’anomena ‘Hissada Solemne’.

Notícies relacionades

La primera de les tres es fa el 15 de maig, en ocasió de lafestivitat de sant Isidre. La segona és el 19 de juny, aniversari de la proclamació del Rei.El 6 de desembre, Dia de la Constitució, se celebra l’última de l’any i està copresidida pels presidents del Congrés i el Senat.

Com a novetat, a partir de l’any 2021 es farà,cada 12 de juliol, una quarta hissada extraordinària, que serà presidida pel president del Tribunal Constitucional