Amb la presència d’Abascal

Banderas nazis al final d’un acte de Vox a Barcelona

Colau anuncia que l’ajuntament de la capital catalana portarà aquests fets a la fiscalia

BARCELONA  06 12 2020 - Varios asistentes al acto del lider de Vox  Santiago Abascal  en Barcelona  realizan saludos fascistas durante el acto organizado por la formacion por el aniversario de la Constitucion este domingo en la plaza Sant Jaume de Barcelona  EFE Alberto Estevez

BARCELONA 06 12 2020 - Varios asistentes al acto del lider de Vox Santiago Abascal en Barcelona realizan saludos fascistas durante el acto organizado por la formacion por el aniversario de la Constitucion este domingo en la plaza Sant Jaume de Barcelona EFE Alberto Estevez / Alberto Estevez

1
Es llegeix en minuts

El president de Vox,Santiago Abascal, ha aterrat aquest diumenge a Barcelona per celebrar un acte en defensa de la Constitució que ha comptat amb presència neonazi. Unes200 personess’han concentrat a la plaça de Sant Jaume de la capital catalana, blindada per un fort dispositiu policial, en què s’ha pogut veure una bandera neonazi del partit ultradretàFront Nacional Identitari-Partit Nacional Socialista Obrer Espanyol (FNI-PNSOE). Al final l’acte, un grup de simpatitzants han fet la salutació feixista al mig de la plaça.

L’alcaldessa de Barcelona,Ada Colau, ha anunciat que l’ajuntament de la capital denunciarà els fets davant la Fiscalia de Delictes d’Odi perquè «una cosa és la llibertat d’expressió» i altra «l’exaltació del feixisme i el nazisme».

Agents de la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra s’han col·locat a les entrades i només han deixat entrar qui anava a l’acte de Vox impedint el pas a la concentració independentista convocada pels CDR dues hores abans. Abascal ha arribat a les 12 del migdia i ha pujat a l’escenari acompanyat del diputat del Congrés per Barcelona,Ignacio Garriga.

Notícies relacionades

En el seu discurs, que ha durat poc més de 10 minuts, ha titllat la celebració d’aquest 6 de desembre d’«acte d’alerta» perquè «per primera vegada des de 1978 recordem el Dia de la Constitució amb ETA i el colpisme separatista incorporats a la direcció de l’Estat». Abascal ha dit «amb rotunditat i sense cap matís» que l’enemic «més gran de la Constitució» és el Govern de coalició entre el PSOE i Unides Podem, afegint que aquest Executiu «és el pitjor en 80 anys per a milions d’espanyols»,incloent els 40 anys de dictadura franquista.

Abans de començar l’acte, Garriga ha advertit en una atenció als mitjans que la Constitució i la monarquia parlamentària «estan en greu risc» i ha promès que el seu partit «sempre defensarà la legalitat constitucional», «especialment» a Catalunya, on ha dit que «el cop d’estat continua actiu».

Temes:

Vox