La Generalitat preveu una campanya de les eleccions catalanes «virtual i amb mascareta»

L'Executiu convoca la taula de partits per abordar la logística del 14-F

Adverteix del repunt dels indicadors epidemiològics en les últimes hores

budo car 1200

budo car 1200

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena

El Govern ha convocat per a divendres al migdia la taula de partits amb representació parlamentària per abordar la logística electoral del 14 de febrer. La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha detallat que l’Executiu català preveu «una campanya electoral amb mascareta i en bona part virtual». L’objectiu és «garantir el dret a vot dels ciutadans, així com la seva seguretat sanitària».

La també consellera de Presidència va indicar que, malgrat que la voluntat del Govern és  «valorar, consensuar i validar les mesures i protocols de campanya i del dia de les votacions amb els altres grups» de l’arc parlamentari, l’última paraula recaurà, sempre, en l’Executiu. De fet, aquest portarà a la taula les propostes de protocols elaborades per la Conselleria d’Acció Exterior (a través de la direcció general de processos electorals), i que han de ser validades pel Procicat, per al normal discórrer de tot el procés. «La decisió final és del Govern», va sentenciar. 

Possible doble jornada

Com en anteriors ocasions, no ha descartat que els comicis s’hagin de celebrar en dues jornades electorals donades les circumstàncies derivades de la pandèmia de coronavirus: «Ho valorarem».

Notícies relacionades

Sobre la pandèmia, i davant el repunt dels indicadors registrat en les últimes hores, Budó ha alertat que en funció del que pugui passar en aquest pont que s’acosta, entre divendres i dimarts que ve, les festes nadalenques poden tenir un nivell de restricció o un altre. El nombre d’ocupacions a les ucis «baixa molt lentament», ha dit amb preocupació Budó que, de consolidar-se aquesta tendència, ha avisat que seria difícil «canviar de fase». En l’horitzó, més enllà de les jornades festives, és clar, hi ha la mateixa celebració dels comicis. Amb tot, Budó, a diferència d’ocasions anteriors, va garantir la seva realització sigui quina sigui la situació epidemiològica.

Ha reiterat la portaveu que no «s’està en una fase de desescalada», perquè les xifres segueixen altes, sinó «en la flexibilització». El risc de rebrot (EPG), l’índex de creixement potencial de la pandèmia, que baixava a Catalunya des del 23 d’octubre, ha repuntat aquest dimarts i ha tornat a superar els 200 punts, amb 201, cinc més que ahir, mentre que la velocitat de propagació del virus (Rt) també ha crescut 6 centèsimes, fins al 0,84.