CAMÍ DE LES URNES

Les paperetes de les eleccions catalanes es podran imprimir a casa

La Junta Electoral Central autoritza la petició del Govern per reduir el risc de contagi

Les paperetes de les eleccions catalanes es podran imprimir a casa

ALBERTO ESTEVEZ

Es llegeix en minuts

El Periódico

La Junta Electoral Central (JEC) ha autoritzat la petició de la Conselleria d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat perquè les paperetes i sobres de les eleccions catalanes previstes per al 14 de febrer es puguin descarregar d’internet i imprimir a casa.

Segons un comunicat del Govern aquest dilluns, aquesta mesura és aplicable a la ciutadania resident a Espanya i permetrà «que es puguin descarregar i imprimir les paperetes i sobres i portar el vot preparat des de casa».

D’aquesta manera, es contribuirà a disminuir el risc de contagi per coronavirus, ja que es redueix el temps de vot de cada elector, «s’evita haver de tocar les paperetes al mateix col·legi electoral» i agilita també el mecanisme de vot per correu.

Paperetes en braille

Et pot interesar

D’altra banda, la JEC ha autoritzat que les persones amb discapacitat visual puguin rebre les paperetes electorals en braille a casa, però prèviament s’haurà d’haver fet la sol·licitud a través del telèfon 012.

A més, la Conselleria ha assegurat que amb motiu de la pandèmia estan treballant «des de fa mesos per garantir el dret a vot de tota la ciutadania d’una manera segura i amb legitimitat democràtica segons el marc jurídic vigent», informa Europa Press.