'cas Tàndem'

El jutge imputa López Madrid per haver contractat Villarejo per agredir Elisa Pinto

El comissari jubilat està en presó preventiva

undefined43056691 madrid 24 04 2018 javier lopez madrid comparece en la comisi180424120905

undefined43056691 madrid 24 04 2018 javier lopez madrid comparece en la comisi180424120905 / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El jutge de l’Audiència Nacional que instrueix el ‘cas Villarejo’ –denominat també ‘cas Tàndem’– ha acordat imputar l’empresari Javier López Madrid en la peça separada número 24 en la qual s’investiga si va encarregar al comissari jubilat i en presó preventiva José Manuel Villarejo agredir la doctora Elisa Pinto. Fonts jurídiques han confirmat la imputació de l’empresari i coincideix que, després de l’aixecament del secret del sumari de la peça ‘Kitchen’, es va tenir coneixement d’un àudio gravat per Villarejo en el qual afirmava, entre bromes, haver apunyalat la doctora el 2014.

Ja el desembre del 2019, els fiscals d’Anticorrupció del ‘cas Tàndem’ van trobar prou indicis que acreditarien l’existència d’aquest encàrrec i consideraven que era matèria de l’Audiència Nacional, al marge que el Jutjat 39 de Madrid portés a judici les agressions físiques que al seu dia va denunciar la doctora.

De fet, al setembre del 2020 la jutge d’Instrucció del 39, Belén Sánchez, va concloure les indagacions i va proposar jutjar tant López Madrid com Villarejo. Al primer i atribueix delictes d’assetjament i amenaces i a l’expolicia les «lesions amb instrument perillós» que va patir la dermatòloga.

Fets del 2014

En concret, Pinto va denunciar López Madrid per assetjament als Jutjats d’Instrucció de Madrid i després va ampliar la seva querella afirmant que havia patit un apunyalament el 2014 amb un bisturí al seu gabinet mèdic. El 2017, Villarejo també va reconèixer els fets com a autor d’aquella agressió.

Notícies relacionades

Si bé la causa de l’agressió continua pendent de judici als jutjats de Madrid, en aquest procés no es va investigar l’origen de la presumpta agressió, que a la llum d’un extens escrit amb detalls que ha aportat Pinto a l’Audiència Nacional, podria respondre a un encàrrec de López Madrid a Villarejo similar a altres dels «treballs» del comissari que ja estan sota lupa a l’Audiència Nacional.

Pinto va sol·licitar que se la tingués en compte com a perjudicada per Villarejo en vista de la macrocausa en la qual està sent investigat i per la qual es manté en presó provisional des de novembre del 2017. Inicialment, les seves pretensions van ser desestimades, però la defensa de Pinto va recórrer amb un escrit en el qual aportava diversos detalls que, en contrast amb la documentació intervinguda al comissari, van portar els investigadors a reconsiderar la posició.