COMPAREIXENÇA AMB GIUSEPPE CONTE A PALMA

Sánchez respon a Díaz Ayuso que dirigents del PP també recolzen l'harmonització fiscal

El president defensa acabar amb el dúmping que practica Madrid per «preservar la igualtat d'oportunitats dels ciutadans»

PALMA DE MALLORCA, 25/11/2020.- El presidente del Gobierno, Pedro Sánchez (d), y su homólogo italiano, Giuseppe Conte, durante la XIX Cumbre bilateral de España e Italia celebrada este miércoles en el Palacio de la Almudaina en Palma de Mallorca. EFE/Moncloa/ Borja Puig de la Bellacasa SOLO USO EDITORIAL/SOLO DISPONIBLE PARA ILUSTRAR LA NOTICIA QUE ACOMPAÑA-

PALMA DE MALLORCA, 25/11/2020.- El presidente del Gobierno, Pedro Sánchez (d), y su homólogo italiano, Giuseppe Conte, durante la XIX Cumbre bilateral de España e Italia celebrada este miércoles en el Palacio de la Almudaina en Palma de Mallorca. EFE/Moncloa/ Borja Puig de la Bellacasa SOLO USO EDITORIAL/SOLO DISPONIBLE PARA ILUSTRAR LA NOTICIA QUE ACOMPAÑA- / Borja Puig de la Bellacasa (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Jaume Bauzà

Pedro Sánchez ha defensat aquest dimecres que l’harmonització fiscal de diversos impostos «és una cosa en la qual dirigents autonòmics del PP també estan d’acord», amb referència a l’acord aconseguit entre el Govern i ERC per acabar amb el dúmping fiscal que practica la Comunitat de Madrid.

Aquest fenomen, que consisteix a abaixar impostos per atraure empreses i inversors, ha sigut criticat per altres autonomies que, argumenten, també es veuen obligades a abaixar impostos per no resultar menys atractives. 

«Preservar la igualtat d’oportunitats entre els ciutadans independentment d’on visquin és una cosa en la qual hem d’estar d’acord, fins i tot [la presidenta de la Comunitat de Madrid] Díaz Ayuso», ha remarcat Sánchez després de la XIX Cimera entre Espanya i Itàlia celebrada avui al Palau de l’Almudaina de Palma.

Notícies relacionades

«Aquesta falta d’harmonització fiscal entre les autonomies l’han criticat també dirigents autonòmics del PP en altres ocasions, perquè són conscients que tenim un problema», ha reiterat el president del Govern. 

Díaz Ayuso ha expressat la seva total oposició al pacte aconseguit entre el Govern i ERC en el marc de la negociació dels Pressupostos i que aplana el camí per aconseguir aquesta harmonització fiscal: «A Madrid es té molta llibertat. Seré el pitjor malson de qui toqui la butxaca al contribuent madrileny».