Casado replica Sánchez sobre el recolzament de Bildu: «El fi no justifica els socis»

El líder del PP lamenta que el president del Govern comparegui a la Moncloa per «vendre fum»

Anuncia que les cinc comunitats en les quals governen legislaran per decret contra le llei Celaá

zentauroepp55646444 casado201029102441

zentauroepp55646444 casado201029102441 / EUROPA PRESS R Rubio POOL

2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Diumenge passat, al finalitzar la reunió telemàtica del G-20, Pedro Sánchez va comparèixer a la Moncloa. Des d’allà, el president del Govern va justificar el recolzament d’EH Bildu perquè les «úniques sigles» que importen són les dels Pressupostos Generals de l’Estat, PGE de forma abreujada. Per a Pablo Casado va ser tot «fum», «el no-res». En aquest sentit, el líder del PP ha criticat aquesta dilluns el cap de l’Executiu perquè «només li importen les sigles» dels Pressupostos i no amb qui pactar-los: «El fi no justifica els socis». 

«No hi ha cap tipus de moral», ha sentenciat el president dels conservadors sobre l’actitud de Sánchez al prioritzar, segons la seva opinió, l’aprovació dels comptes públics a la negociació amb EH Bildu. Casado ha insistit en diverses ocasions que al líder del PSOE «només li importa la permanència en el poder» i ha insistit en la importància dels socis que s’escullen per «arribar a aquest fi».

Casado ha rebutjat que els vots de la formació ‘abertzale’ valguin els mateixos que els del PP, com va defensar Sánchez, perquè «no condemnen 850 assassinats». «Compareixences com les d’aquest diumenge són obscenes perquè venen a insistir en les mentides, com en allò del comitè d’experts i venen a vendre fum, el no-res. I sobretot, venen a demostrar que no hi ha cap tipus de moral», ha asseverat.

Quan li han preguntat per l’estratègia d’Inés Arrimadas d’allargar la mà a Sánchez perquè es vegi obligat a escollir entre Cs ERC i EH Bildu, Casado ha afirmat que «respecta» aquesta posició, però que el cap de l’Executiu ja «ha escollit els socis que vol». «Sánchez està d’acord amb la idea plurinacional que tenen els independentistes catalans i està d’acord amb aquesta línia d’emblanquiment de Bildu que va començar [Jose Luis Rodríguez] Zapatero i que ell ha seguit amb molt d’entusiasme», ha apuntat. 

LOMLOE i el Tribunal Constitucional

Notícies relacionades

A més dels Pressupostos, Casado també ha anunciat que les cinc comunitats autònomes en les quals governa el PP (Galícia, Castella i Lleó, Andalusia, Madrid i Múrcia) s’oposaran a la llei d’educació aprovada dijous passat al Congrés dels Diputats. Per a això, ha explicat que els Executius regionals legislaran via decret per evitar que la coneguda com a ‘llei Celaá’ –per la ministra d’Educació, Isabel Celaá– «soscavi la llibertat de les famílies». «L’Estat autonòmic està per a aquestes situacions», ha asseverat.

El líder del PP també ha deixat clar que una vegada tornin a ocupar la Moncloa derogaran aquesta llei. «Fins aleshores, la recorrerem al Tribunal Constitucional,Europa perquè allà sí que es defensa la llibertat», ha apuntat.