Arrimadas empeny Sánchez a decidir-se entre Cs i ERC per als Pressupostos

La líder taronja assegura que no es pot anar «per dos camins que van en direcció contrària»

El president del Govern insisteix que no acceptaran «vetos encreuats» que bloquegin

arrimadas / periodico

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Lúltima setmana de l’any el Congrés podria aprovar de manera definitiva els pressupostos generals de l’Estat per al 2021. Fins aquesta data queda poc més d’un mes i Inés Arrimadas ha pressionat Pedro Sánchez que tregui de dubtes tot l’hemicicle sobre si buscarà el recolzament d’ERC  o de Cs, dos partits que s’autodeclaren incompatibles. «No es pot anar per dos camins que van en direcció contrària», li ha etzibat la líder taronja. Però el president del Govern s’ha mantingut ferm en el seu afany per no decantar la balança cap a un partit o l’altre: «Els necessitem a tots». 

Dos dies abans que la Cambra baixa doni per acabat el procés per debatre esmenes i incloure-les en el projecte de comptes públics de l’Executiu, Arrimadas ha insistit que Sánchez ha d’elegir entre les dues vies diferents que representen Cs, d’una banda, i ERC i EH Bildu, de l’altra. En el primer cas, la presidenta taronja ha assegurat que aconseguiran uns Pressupostos «més moderats en l’àmbit econòmic i que defensaran la igualtat dels espanyols». En cas que opti pels republicans catalans i pels ‘abertzales’, Arrimadas ha assegurat al cap de l’Executiu que només aconseguirà uns comptes «més radicals i més concessions separatistes».

«Ha d’elegir entre un partit amb sentit d’Estat o dos partits que volen destruir l’Estat», li ha insistit després d’apuntalar que Ciutadans ha demostrat ser «seriós i responsable». Referent a això, ha demanat al líder del PSOE que «escolti les veus moderades del seu propi partit», amb referència a les crítiques de diversos barons socialistes. A més, ha citat diverses paraules del mateix Sánchez, en què, fa anys, assegurava que no pactaria amb Bildu. «No li demanem res que no hagi promès abans», ha sentenciat.

Mans allargades

Notícies relacionades

No obstant, la pressió d’Arrimadas no ha aconseguit doblegar Sánchez. «No acceptarem cap veto encreuat i allargarem la mà a totes les forces parlamentàries», ha posat èmfasi el president del Govern, que manté en suspens Cs i ERC sobre qui serà el seu soci principal. 

Sobre els Pressupostos, Sánchez ha remarcat que són «assenyats» i «moderats», perquè estan alineats amb els fons de recuperació que provindran de la Unió Europea. També ha apuntat que resulten «beneficiosos per a la majoria de ciutadans del nostre país».