La dona de Bárcenas entra a la presó d'Alcalá per complir la seva condemna per la 'Gürtel'

Rosalía Iglesias, dona de l'extresorer del PP, va ser condemnada a gairebé 13 anys de presó per l'Audiència Nacional

zentauroepp46570295 madrid 16 01 2019 politica  rosalia iglesias   mujer de barc201108185901

zentauroepp46570295 madrid 16 01 2019 politica rosalia iglesias mujer de barc201108185901

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Rosalía Iglesias, la dona de l’extresorer del PP Luis Bárcenas, ha ingressat a la 17.15 hores d’aquest diumenge a la presó de dones d’Alcalá (Madrid) per complir els prop de 13 anys de presó que li ha imposat el Suprem després de revisar la sentència del ‘cas Gürtel’ que va dictar l’Audiència Nacional al 2018, segons han informat fonts penitenciàries.

Esgotant el termini de deu dies que li va donar l’Audiència per entrar a la presó després que l’alt tribunal ratifiqués a grans trets la sentència, Rosalía Iglesias ingressa a la presó dos anys i set mesos després que ho fes el seu marit, que recentment ha demanat el trasllat de la presó de Soto del Real a la d’Alcalá-Meco per ser a prop de la seva dona.

Rosalía Iglesias ja havia ingressat a la presó el maig del 2018, després de ser condemnada per l’Audiència, si bé amb prou feines hi va estar unes hores ja que va abonar la fiança de 200.000 euros que li va imposar el tribunal per eludir-la. 

Rosalía Iglesias va anar el 30 d’octubre passat a l’Audiència Nacional a recollir la resolució que acordava que no hi havia cap impediment per continuar en un centre penitenciari amb el tractament de rehabilitació a què va dir que s’està sotmetent, per la qual cosa s’ordenava que en un termini de deu dies havia d’entrar a la presó, recorden a Efe fonts penitenciàries.

Notícies relacionades

Aquell dia, al mateix edifici de l’Audiència hi havia l’exministre de l’Interior Jorge Fernández Díaz, que compareixia com a imputat per l’operació Kitchen, en què s’investiga l’espionatge a la família Bárcenas el 2013.

Després de revisar el seu recurs, el Suprem no va fer cas de les al·legacions de la dona de Bárcenas i va ratificar, com ja va dir l’Audiència, que coneixia la procedència delictiva dels diners del seu marit, igual com l’increment no justificat del seu patrimoni.