DILIGÈNCIA AJORNADA

El jutge torna a citar Gordó pel 'barrufeig' del 'cas 3%' per al dia 11

La compareixença s'ha hagut de suspendre a l'haver sigut contacte directe d'un positiu per Covid

Osàcar el va identificar com la persona que va idear el sistema de blanqueig a través de donacions de dirigents

zentauroepp40102179 gra013  barcelona  14 09 2017   el exconseller de justicia g170914102423

zentauroepp40102179 gra013 barcelona 14 09 2017 el exconseller de justicia g170914102423 / MARTA PEREZ

1
Es llegeix en minuts
J.G. Albalat / Ángeles Vázquez

En temps de pandèmia les previsions temporals són complicades. El jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata, acostumat a instruir amb celeritat els seus procediments, s’ha vist obligat a posposar la citació com a imputat de l’exconseller de Justícia Germà Gordó, a l’haver sigut contacte directe d’una persona que ha donat contacte en Covid, fins al pròxim dia 11, han informat fonts jurídiques.

Notícies relacionades

Estava previst que l’exgerent de Convergència declarés aquest dimarts, després d’un primer ajornament, perquè en un primer moment se l’hauria citat per divendres passat, a la peça relativa al ‘barrufeig’ que el jutge investiga de forma separada del ‘cas 3%’. La seva compareixença resultava obligada després que l’extresorer de CDC Daniel Osàcar l’identifiqués com la persona que havia ideat, dissenyat i posat en marxa el sistema de blanqueig de capitals a través de donacions de dirigents del partit a qui després es tornaven els diners que havien entregat.

D’aquesta forma, s’aconseguia aflorar al curs legal l’efectiu presumptament obtingut pel partit a través de les comissions investigades cobrades per les adjudicacions d’obres i serveis públics de les institucions controlades pels convergents a Catalunya. Es tracta de l’investigat en la peça principal del ‘cas 3%’ la instrucció del qual el jutge va donar per conclosa el juliol passat en una interlocutòria en la qual proposava jutjar Osàcar, Gordó i el també exgerent Andreu Viloca, així com 29 persones i 16 entitats més, entre les quals, CDC i el PDECat.