Vox es burla d'un PP que veu «domesticat» pel Govern

Olona qualifica els populars de dreta «submisa, complaent i contemplativa»

«Malgrat que els aliats de Vox es vesteixin de seda, aliats de Vox es queden», replica Iglesias

zentauroepp55504364 espinosa de los monteros201020170546

zentauroepp55504364 espinosa de los monteros201020170546 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Una setmana després que Pablo Casado s’allunyés de Vox i votés ‘no’ a la moció de censura presentada pel partit d’extrema dreta, el portaveu dels ultres al Congrés, Iván Espinosa de los Monteros, s’ha burlat del PP per haver-se deixat «domesticar» pel Govern. «Ja els han homologat, ja els han donat el carnet de demòcrates», ha etzibat al grup de ministres. 

Els dirigents de la formació liderada per Santiago Abascal han carregat contra socialistes i morats per intentar censurar el seu missatge. No obstant, han omplert les seves intervencions de retrets als conservadors pel distanciament que va marcar Casado amb Vox dijous passat.

En aquest sentit, la presidenta del grup parlamentari d’ultradreta, Macarena Olona, ha assegurat que l’Executiu està content amb la dreta «submisa, complaent, comtemplativa» i «castigada per la corrupció» que representa el PP. A més, ha assegurat que el ‘no’ de Casado a la moció de censura que van presentar va ser «un ‘no’ a l’existència de Vox». 

«¿Com poden tenir aquesta poca vergonya?», ha continuat Olona que, tot seguit, ha assenyalat que abans de l’aparició de Vox, els diputats del Partit Popular «eren els feixistes per a l’esquerra». 

La rèplica

Notícies relacionades

El vicepresident segon del Govern, Pablo Iglesias, ha rebutjat que el PP s’hagi distanciat de Vox. Fent referència a un manifest que van recolzar diverses formacions de la Cambra baixa durant la moció de censura, el líder d’Unides Podem ha apuntat que els populars i Cs tenen un problema per donar l’esquena a l’extrema dreta i és que «estan obligats a continuar governant i competint» amb els ultres. 

«Malgrat que els aliats de Vox es vesteixin de seda, aliats de Vox es queden», ha conclòs Iglesias.