a alacant

Detingut un reclutador de Daesh que captava joves a través d'internet

Es tracta d'un marroquí de 50 anys amb estada irregular a Espanya

Assegurava que la pandèmia del coronavirus és un càstig contra Occident

daesh / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

Un reclutador de joves per al grup terrorista Daesh ha ingressat en presó provisional després de la seva detenció dimecres passat a Altea (Alacant), des d’on s’aprofitava d’internet per captar joves per radicalitzar-los.

Segons la Guàrdia Civil, agents del Servei d’Informació de l’institut armat amb el recolzament de diverses unitats del cos i l’Europol van efectuar dimecres passat l’arrest a Altea d’aquest individu, un marroquí de 50 anys amb estada irregular a Espanya i militant de Daesh per vocació pròpia.

Els investigadors consideren que dedicava gran part del temps a buscar, editar, comentar i difondre material propagandístic de l’organització terrorista sota mesures de seguretat per evitar ser detectat.

Per a això, identificava possibles usuaris d’interès a les xarxes socials, als quals redirigia posteriorment cap a aplicacions de missatgeria privada amb la finalitat d’aprofundir en els processos de radicalització i per facilitar-los continguts digitals de l’organització terrorista.

La Guàrdia Civil considera aquest home integrat virtualment en l’organització terrorista des del seu domicili, una modalitat de cooperació en el marc d’aquesta amenaça terrorista que és considerada igual d’important que combatre en zona de conflicte o portar a terme atacs en països occidentals.

Aquest individu havia arribat a incidir en el fet que la pandèmia del coronavirus és un càstig contra Occident, tal com, així mateix, ha difós el grup terrorista a través dels seus mitjans propagandístics habituals.

Notícies relacionades

En l’actuació també va ser detinguda una segona persona presumptament radicalitzada pel reclutador amb la finalitat de comprovar la seva implicació en activitats terroristes, tot i que una vegada escoltada la seva declaració en seu judicial ha sigut posat en llibertat.

La investigació ha sigut dirigida des del Jutjat Central d’Instrucció número 2 i la Fiscalia de l’Audiència Nacional.